ACMA zoekt hulp bij Curaçao om illegaal gokken in Australië te stoppen

Home » ACMA zoekt hulp bij Curaçao om illegaal gokken in Australië te stoppen

De Australische toezichthouder heeft de hulp van de regering van Curaçao ingeroepen bij het aanpakken van illegale offshore-gokexploitanten.

De Australian Communication & Media Authority (ACMA) heeft een beroep gedaan op de regering van Curaçao om hulp bij het aanpakken van offshore gokexploitanten die zich op de Australische markt richten.

De toezichthouder zou naar de Curaçaose minister van Financiën Javier Silvania hebben geschreven om de aan de gang zijnde gokhervormingen op het Nederlandse Caribische eiland te benadrukken en actie te vragen.

De brief richtte zich tot houders van Curaçaose master-licenties die de Australische wetten overtreden door verboden interactieve gokdiensten aan te bieden of te adverteren aan Australische klanten.

Het schetste een lijst van overtreders die betrokken waren bij de promotie of levering van igaming-producten in Australië, van wie velen boetes hebben ontdoken.

De ACMA erkende de uitdagingen waarmee zij werd geconfronteerd bij het afdwingen van straffen vanwege het wereldwijde karakter van online gokken en sprak de wens uit om regelgevende samenwerking aan te gaan met buitenlandse kansspeltoezichthouders, waaronder de Curaçao Gaming Authority (CGA).

Meer dan 200 diensten hebben zich teruggetrokken uit de Australische markt sinds de Australian Communication & Media Authority (ACMA) in 2017 begon met het afdwingen van nieuwe regels voor offshore gokken, waaronder verschillende op Curaçao gevestigde exploitanten.

De toezichthouder in Australie heeft onlangs actie ondernomen tegen een CS:GO skins goksite gericht op jonge spelers en heeft Entain een boete opgelegd van AU$13.320 voor het accepteren van illegale in-play weddenschappen tijdens het LIV golftoernooi in Bangkok in oktober 2022.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.