AGA juicht congresbrief toe waarin wordt opgeroepen tot actie tegen illegale sportsbook-activiteiten

Home » AGA juicht congresbrief toe waarin wordt opgeroepen tot actie tegen illegale sportsbook-activiteiten

De president en CEO van de American Gaming Association, Bill Miller, prees een brief van het congres waarin acties werden geëist tegen offshore illegale websites voor sportweddenschappen.

Bill Miller, president en CEO van de American Gaming Association (AGA), heeft een brief van het congres gevierd waarin het ministerie van Justitie (DOJ) wordt verzocht om illegale, offshore-sportweddenschappen tegen te gaan.

Op 29 juni schreven 28 leden van het Congres een brief aan Merrick Garland, procureur-generaal van het Amerikaanse ministerie van Justitie, waarin ze hun bezorgdheid uitten over het feit dat offshore illegale goksites het goed doen en Amerikaanse spelers blootstellen aan financiële en cyberdreigingen.

In de brief beweert het Congres dat offshore-operaties niet over de nodige protocollen beschikken om het witwassen van geld, sportintegriteitskwesties aan te pakken of de capaciteiten om leeftijdsbeperkingen af ​​te dwingen.

De leden merken ook op dat een gebrek aan regelgeving rond offshore sportsbooks de inspanningen van staten ondermijnt om de broodnodige belastinginkomsten binnen te halen via legale kanalen voor sportweddenschappen.

De brief van het congres vervolgde: We kunnen onze ogen niet sluiten voor het feit dat de illegale markt floreert en ongehinderd functioneert.

Deze offshore-activiteiten, waaronder Bovada, MyBookie en BetOnline, hebben geavanceerde platforms ontwikkeld die bijna niet te onderscheiden zijn van die van juridische dienstverleners.

Deze gevaarlijke operators zijn niet verbannen naar het dark web, maar zijn eenvoudig toegankelijk via elke computer of smartphone, dit zorgt voor verwarring bij veel consumenten, die misschien niet eens weten dat ze illegaal gokken.

De congresleden merkten ook op dat 40 procent meer Amerikaanse spelers in 2021 hebben gezocht naar offshore-websites voor sportweddenschappen, zoekopdrachten naar legale sportboeken zijn minder dan dat.

Deze illegale operaties bieden ook genereuze promoties en gunstige kansen om Amerikaanse klanten te verleiden, en worden vaak genoemd in gerenommeerde sportmediakanalen.

De brief ook dat het ministerie van Justitie samenwerkt met de game-industrie, sportcompetities en andere belanghebbenden om de slechtste actoren te identificeren, te onderzoeken en te vervolgen en Amerikanen op te leiden over de gevaren van illegaal wedden op sport.

Miller’s verklaring over de brief luidde: Offshore gokwebsites vormen een significante bedreiging voor de consumentenbescherming en de economische voordelen die legale kansspelen bieden voor gemeenschappen in het hele land, het uitroeien van deze websites en alle vormen van illegaal gokken, is een van de topprioriteiten van AGA.

De voorzitter van AGA herinnerde zich de eerste benadering van de Association tot de DOJ: Na onze eerste contacten met het ministerie van Justitie in april, toont de brief van vandaag aan procureur-generaal Garland de brede interesse in het aanpakken van illegaal gokken.

We zijn de medevoorzitters van Gaming Caucus, vertegenwoordigers Titus en Reschenthaler, dankbaar voor hun leiderschap en de leden die zich bij deze oproep tot actie hebben aangesloten.

De leiders van ons land zijn duidelijk en terecht gealarmeerd door de prevalentie van offshore sportsbooks en wetshandhavers moeten optreden om de ergste actoren te identificeren, te onderzoeken en te vervolgen.

Miller concludeerde: We kijken ernaar uit om te blijven samenwerken met bondgenoten op de heuvel, sportcompetities en het ministerie van Justitie om prioriteit te geven aan robuuste handhaving die Amerikanen zal beschermen tegen de roofzuchtige illegale markt.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.