AGA verzet zich tegen federale Amerikaanse probleem spelen de verslaving wet

Home » AGA verzet zich tegen federale Amerikaanse probleem spelen de verslaving wet

De American Gaming Association (AGA) heeft zich uitgesproken tegen de onlangs ingediende GRIT Act, die federale accijns op het gebied van sportweddenschappen voor RG-projecten zou opzij zetten.

De oppositie van het handelsorgaan betekent dat de industrie aan de andere kant van het debat staat van de voorstander van een verantwoorde kansspel, de Nationale Raad voor Probleemgokken, Die het wetsvoorstel ondersteunt.

Het standpunt van de AGA is te danken aan haar langdurige inzet om de federale accijns in te trekken, die het beschouwt als een artefact van een tijd waarin de menigte grote delen van de Amerikaanse gamingindustrie controleerde.

Het Congres heeft de federale accijns op sportweddenschappen in de jaren vijftig vastgesteld als een instrument om illegale kansspelactiviteiten te vervolgen, zei Chris Cylke, AGA SVP-overheidsrelaties.

Vandaag zet dit verouderde beleid de ontluikende legale markt in een concurrentienadeel ten opzichte van illegale offshore-exploitanten, die geen belastingen betalen en azen op kwetsbare klanten.

De lobbyorganisatie voerde ook aan dat de kansspelbelastingen van de staat al de meeste probleem kansspeldiensten financieren, waaronder van de nieuw gelegaliseerde sportweddenschappen en de iGaming-sector.

Als zodanig betoogde het dat er nog nooit meer aandacht is besteed aan of geld is geïnvesteerd in probleem – ondersteuning dan vandaag.

De AGA verzet zich tegen de GRIT Act en zal het Congres blijven informeren over waarom het aannemen van tweeledige wetgeving om de accijns op legale sportweddenschappen in te trekken, noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat we Amerikanen effectief kunnen migreren naar de bescherming van de gereguleerde markt.

We kijken ernaar uit om samen te werken met senator Blumenthal, vertegenwoordiger Salinas en andere belanghebbenden om illegaal gokken te bestrijden en probleemgokken aan te pakken op een manier die het slechte belastingbeleid niet verder verankert en criminelen een voorsprong geven.

De GRIT-wet

De Gambing Addiction, Recovery, Investment & Treatment (GRIT) Act zou onderzoeks-, preventie- en behandelingsprojecten financieren door een afleiding van de federale accijns voor sportweddenschappen.

Van deze inkomsten zou de voorgestelde wet ervoor zorgen dat 75% wordt doorgesluisd naar verslavingspreventie en behandeling, waarbij de resterende 25% is bestemd voor onderzoeksbeurzen.

De wetgeving is ingevoerd in beide kamers van het Congres, sinds de tabel is het verzonden naar respectievelijk de House Committee on Energy and Commerce en de Senaatscommissie voor gezondheid, arbeid en pensioenen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.