Alpine F1 prijst BFR-wearables in Hytro-deal

Home » Alpine F1 prijst BFR-wearables in Hytro-deal

Het BWT Alpine F1 Team heeft een eerste in zijn soort samenwerking aangekondigd met de toonaangevende draagbare Hytro met Blood Flow Restriction (BFR).

Volgens de overeenkomst zal Hytro zijn draagbare BFR leveren aan coureurs en pitcrews van het F1-team.

Bovendien omvat het partnerschap extra niveaus van wetenschappelijk onderzoek om het gebruik van BFR voor prestaties te ondersteunen, beide organisaties zullen samenwerken om BFR-studies te onderzoeken en publiceren om een beter inzicht te krijgen in de effecten van BFR op atletische conditie en herstel.

Dit initiatief omvat ook de samenwerking met Alpine Academy-chauffeurs Sofia Floersch en Abbi Pulling om specifieke gegevens te verzamelen met betrekking tot de prestaties van Hytro-producten. Pulling, Alpine Academy Racing Driver, voegde toe: Door onze rigoureuze training om in de beste fysieke conditie te zijn voor een race, hebben we de effecten gezien die Hytro-wearables kunnen hebben.

Als ik deze samenwerking kan versterken, betekent dit dat ik en de andere coureurs toegang zullen blijven krijgen tot de beste BFR in de sector en als we alles uit onze training kunnen halen, halen we alles uit het circuit.

Het F1-team heeft de afgelopen drie seizoenen Hytro-producten gebruikt als onderdeel van de Alpine Academy-trainingsroutine, met als doel te profiteren van BFR-training. Floersch, Alpine Academy Racing Driver, zei: Ik hecht groot belang aan mijn fysieke voorbereiding en herstel rond mijn races.

Omdat ik regelmatig met Hytro heb samengewerkt tijdens trainingskampen en tijdens het herstel van de race, heb ik de voordelen voor de fysieke prestaties al gevoeld.

Ik kijk ernaar uit om meer met het team samen te werken, vooruitkijkend heeft Hytro plannen gedeeld om prestatiegerichte draagbare BFR-technologieën te creëren die specifiek zijn ontworpen voor motorsport -omgevingen met hoge intensiteit, waaraan het samen met Alpine zal werken als onderdeel van de samenwerking.

Raj Thiruchelvarajah, CEO en medeoprichter van Hytro, zei: De Formule 1 staat erom bekend de grenzen van technologie en innovatie te verleggen, zowel op als naast het circuit en het partnerschap BWT Alpine F1 Team en Hytro vertegenwoordigt een focus op het verleggen van de grenzen van menselijke prestaties.

Omdat ik al sinds mijn kindertijd fan ben van de F1, ben ik benieuwd hoe onze producten zich zullen vertalen in prestaties op het circuit, gezondheid en voeding zijn een centraal punt geworden voor sportorganisaties in een overvloed aan sporten en racen is daarop geen uitzondering.

Naast deze deal werkte F1 Team McLaren eerder dit jaar samen met Optimum Nutrition en na de deal sprak Insider Sport met Colin Westcott-Pitt, Chief Brand Officer van Optimum Nutrition-moederbedrijf Glanbia, over wat het F1-team tot een geschikte partner maakte.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.