Alvin Chau werd vrijgesproken van fraude, maar moest 3,1 miljard dollar betalen

Home » Alvin Chau werd vrijgesproken van fraude, maar moest 3,1 miljard dollar betalen

De voormalige CEO van Suncity, Alvin Chau Cheok Wa, is veroordeeld tot het betalen van 25 miljard HK$ als compensatie voor het witwassen van geld en illegale kansspelovertredingen.

Het Gerecht in Macau van tweede aanleg (TSI) heeft Alvin Chau Cheok Wa en zes medebeklaagden vrijgesproken van fraude, het heeft echter het bedrag aan schadevergoeding dat Chau en andere beklaagden aan Macau moeten betalen verhoogd tot bijna 25 miljard HK$ (3,1 miljard dollar).

De compensatie houdt verband met beschuldigingen van het witwassen van geld en illegale kansspelen. De voormalige CEO van Suncity (nu LET Group Holdings) kreeg eerder dit jaar een gevangenisstraf van 18 jaar opgelegd.

Alvin Chau en twintig andere beklaagden waren tussen 2014 en 2021 betrokken bij illegale activiteiten, wat resulteerde in een verlies aan belastinginkomsten voor de regering van Macau.

Van de oorspronkelijke beklaagden werden Celestino Ali, Cheong Chi Kin, Chau Chun Hee, Lou Seak Fong, Philip Wong Pak Ling en Leong Su Weng vrijgesproken van beschuldigingen van fraude.

De TSI handhaafde de veroordeling van negen beklaagden, waaronder Chau, wegens het misdrijf van criminele vereniging, ze werden schuldig bevonden aan illegale exploitatie van kansspelen op een geautoriseerde locatie via under-the-table-weddenschappen, en illegale exploitatie van gokken buiten geautoriseerde locaties via online en netwerkgokken.

De rechtbank oordeelde dat de criminele operatie 17,6 miljard HK$ heeft verkregen via weddenschappen onder de tafel en 7,2 miljard HK$ via online- en netwerkgaming.

De TSI heeft de 18 jaar gevangenisstraf van Alvin Chau wegens criminele associatie en illegale gokexploratie gehandhaafd. De rechtbank stelde zijn borgtocht vast op 6,5 miljard HK$.

Van vier beklaagden werd de straf verlaagd van 15 jaar naar 12 jaar en 6 maanden: Celestino Ali, Cheong Chi Kin, Chau Chun Hee en Philip Wong Pak Ling, de TSI handhaafde de bevriezing van bankrekeningen en onroerend goed dat eigendom was van Alvin Chau, een bedrijf genaamd Sawalana Limited, geregistreerd in Londen en van andere activa die in de MP-rapporten waren opgenomen.

De gedaagden kunnen tegen de beslissing in beroep gaan bij de Court of Final Appeal.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.