Anti-gokken betaalbaarheidscontrole petitie gestart in Groot-Brittannië

Home » Anti-gokken betaalbaarheidscontrole petitie gestart in Groot-Brittannië

Onlangs is in Groot-Brittannië een nieuwe petitie gelanceerd waarin wordt gepleit tegen de implementatie van de door het land voorgestelde betaalbaarheidscontroles voor het kansspel tijdsverdrijf.

De petitie werd gestart door de Chief Executive van de Jockey Club, Nevin Truesdale, die schreef dat het doel van de petitie is dat de Britse regering haar plannen voor het implementeren van betaalbaarheids- en financiële risicobeoordelingen voor het kansspel tijdsverdrijf laat varen.

Truesdale zei dat de voorgestelde cheques zouden kunnen werken op basis van het adres of de functietitel van gokkers, wat bepaalde mensen zou kunnen discrimineren. In de beschrijving van de petitie werd verder vermeld dat de voorgestelde beoordelingen van toepassing zouden kunnen zijn op iedereen die dagelijks slechts iets minder dan 1,5 pond verliest.

Truesdale voegde eraan toe dat, hoewel het beschermen van degenen die schade ondervinden van gokken belangrijk is, opdringerige beoordelingen spelers waarschijnlijk naar de ongereguleerde markt zullen duwen waar verantwoord gokken niet zo serieus wordt genomen.

Bovendien werd in de petitie ook melding gemaakt van de mogelijke negatieve gevolgen van de voorgestelde beoordelingen voor de volbloed race-industrie van het land, die sterk afhankelijk is van sportweddenschappen om atleten en de sport te ondersteunen.

Op het moment van schrijven heeft de petitie ruim 65,6 duizend handtekeningen verzameld, waarmee de drempel van 10.000 handtekeningen voor de Britse regering om er een reactie op te geven, wordt overschreden.

Bovendien zal de petitie, zodra er meer dan 100.000 handtekeningen zijn, in meer detail worden besproken in het parlement van het land.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.