Behind The Badge: RCD Espanyol – nieuwe groeiplannen buiten La Liga

Home » Behind The Badge: RCD Espanyol – nieuwe groeiplannen buiten La Liga

Het is onze uitdaging om nieuwe en innovatieve manieren te vinden om de club van Barcelona commercieel te laten groeien.

Sergi Martinez Gonzalez, hoofd sponsoring en internationale ontwikkeling bij Espanyol, was de laatste gast op de Behind The Badge-podcast om in detail te bespreken hoe de club zich heeft aangepast aan het leven in de Segunda Division.

Traditiegetrouw op de podcast keek Martinez terug op zijn start in de sportindustrie, die geworteld was in zijn aanvankelijke liefde voor sport als kind.

Zijn toewijding om in de industrie te werken bracht hem naar Engeland om aan zijn Engels te werken, voordat hij terugkeerde naar Spanje om een graad in sportmanagement te behalen.

Al deze ervaringen hebben hem uiteindelijk naar Espanyol geleid, waar hij de afgelopen vijf jaar voor de club heeft gewerkt, Martinez ging de uitdagingen aan van het vinden van internationale partners terwijl hij in de Segunda Division zat, waarbij 85% van de partners van Espanyol nationaal was, maar dit heeft de club er niet van weerhouden zijn internationale bereik uit te breiden.

Hij sprak over de internationaliseringsdrift van de club in landen als Mexico en Indonesië en hoe deze verschillen van die van La Liga, evenals over de bijzondere omstandigheden rond de samenwerking met Kelme.

En ondanks dat hij niet in La Liga speelt, is de lagere competitie bijna een vermomde zegen geweest voor de club uit Barcelona, waarbij Martinez onthulde dat Espanyol meer seizoenskaartverkoop heeft dan zijn stadsrivaal, FC Barcelona.

De chef van Espanyol legde ook uit hoe de recente stadionsponsorovereenkomst met Front Stage de club externe mogelijkheden heeft geboden om verschillende evenementen te organiseren die bijdragen aan de waarde en het merk van de club.

Luister hier naar de volledige aflevering van de nieuwste Behind the Badge-podcast op Spotify.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.