Peking heeft plannen aangekondigd die gericht zijn op het aanmoedigen van een grotere integratie tussen Macau en Guangdong om de passende economische diversificatie van het gebied te ondersteunen.

Volgens het door de staat gerunde Xinhua News Agency zal Hengqin Island, dat grenst aan Macau, de locatie zijn voor de diepgaande samenwerkingszone.

De regering zal fiscale prikkels bieden en grensbeperkingen versoepelen om inwoners van Macau aan te moedigen naar Hengqin te verhuizen om te wonen en te werken.

Er werden geen details gegeven over de belastingvoordelen.

Het plan stelt het doel voor de zone om de sterke vitaliteit en kracht van één land twee systemen tegen 2035 volledig te demonstreren wanneer het doel van Macau’s passende economische diversificatie in principe zal worden gerealiseerd, zei het.

De soorten industrie die geschikt worden geacht, zijn onder meer sci-tech onderzoek, hoogwaardige productie, traditionele Chinese medicijnen, moderne financiën en cultuur en toerisme.

De ontwikkeling van Hengqin wordt lange tijd gezien als essentieel voor de ontwikkeling van Macau als bestemming voor massatoerisme, en biedt het land dat het gebied ontbeert voor grootschalige themaparken en goedkopere hotels.

Gamen zal niet worden toegestaan, de ontwikkeling verloopt tot nu toe traag, hoewel er tekenen zijn dat de operators van Macau serieuzer beginnen te kijken naar het potentieel van het eiland.

Galaxy Entertainment heeft daar een perceel en heeft gezegd dat het overweegt om niet-gaming voorzieningen te ontwikkelen.

Het heeft gezegd dat het een luxe hotel in Malediven-stijl plant.

Inwoners van Macau worden aangemoedigd om daar werk te zoeken of hun eigen bedrijf op te richten, meldde Xinhua.

De samenwerking tussen de zone en de Macau-samenleving zal worden versterkt op gebieden die betrekking hebben op het levensonderhoud van mensen.

De connectiviteit van de infrastructuur zal ook worden versterkt.

Gezamenlijk wordt een organisatie opgericht om de samenwerkingszone te ontwikkelen en te beheren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.