De Belgische Ministerraad zal een reeks Kansspel waarborgen en nieuwe voorstellen van de sector herzien die zijn ingediend door de minister van Justitie en vice-premier Vincent Van Quickenborne.

Afgelopen vrijdag keurde de Berlaymont-vergadering de voorgestelde ontwerpwijzigingen van Van Quickenborne aan het Belgische Koninklijk Besluit inzake kansspelen en de bescherming van spelers (1999) goed, Van Quickenborne had de ministers aanbevolen het Koninklijk Besluit te wijzigen om het ‘naar beneden te herzien, waarbij de huidige verplichte wekelijkse stortingslimiet van € 500 in België als vaste standaard wordt gemaximeerd op € 200 per week.

In 2020 dwong de Belgische Kansspelcommissie (BGC) een wekelijkse stortingslimiet van € 500 af aangenomen als een COVID-19 civic beveiliging – die door de toezichthouder zou worden herzien naarmate de regering de nationale lockdown-beperkingen versoepelde.

De tussenkomst van Van Quickenborne heeft echter opgeroepen tot het opheffen van de tijdelijke beperking door gelicentieerde operators te dwingen een verlaagde stortingslimiet in acht te nemen op websites die is ingesteld op een standaardtarief van € 200 per week.

De verlaging van de wekelijkse stortingslimiet van België zou worden afgedwongen als de BGC en de Nationale Bank van België (NBB) een nieuwe ‘samenwerkingsovereenkomst’ vormen om een ​​gecentraliseerd spelersregister te ontwerpen en te lanceren dat de betaalbaarheid van het gokken voor consumenten beschermt.

Verdere decreet wijzigingen zorgden ervoor dat Van Quickenborne België aanbeveelde zijn ‘EPIS’-systeem voor zelf-uitsluiting van spelers bij te werken – aangezien het systeem dat in 2004 werd opgericht alleen de toegang van spelers tot de Belgische speellocaties op het vasteland dekte.

In het ontwerpvoorstel werd opgemerkt dat de aanbevolen wijzigingen toezicht door de Belgische – Gegevens beschermingsautoriteit en nader advies van de Raad van State zouden vereisen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.