Crucial Compliance heeft de kansspelbeveiligingsapp BetProtect overgenomen, waardoor deze laatste zijn bereik kan vergroten en zijn oplossing kan aanbieden aan verschillende toonaangevende providers.

De overname werd op 1 augustus afgerond en zorgt ervoor dat Crucial Compliance BetProtect integreert in haar bredere aanbod dat oplossingen voor bedrijfsverantwoordelijkheid, compliance en professionele service biedt.

Crucial Compliance, een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van compliance, heeft tot doel een holistische strategie voor veiliger gokken te leveren die specifiek is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van gok- en gokexploitanten, inclusief online en landgebaseerde bedrijven.

De toevoeging van BetProtect volgt op de versterking van de strategie van het bedrijf via de samenwerking in juli met The Face Recognition Company.

BetProtect werd in juni gelanceerd door het vader- en zoonsteam David en Adam Bradford na de veroordeling van eerstgenoemde voor het stelen van zijn werkgever om een ​​gokverslaving te financieren.

De app kan worden geïntegreerd in zowel mobiele als desktop gaming-platforms en is gebaseerd op input van therapeuten en counselors, evenals de ervaring van David Bradford met gokgerelateerde schade.

Het nieuwe huis van BetProtect is de perfecte plek om de functies en inhoud in de hele branche uit te rollen, dankzij de richting en expertise die wordt geboden door de compliance-expertise en technologische vaardigheden van Crucial Compliance, aldus Adam Bradford.

Het huidige model is niet commercieel; het is gebouwd rond herinvestering, wat betekent dat de gegenereerde financiering terug wordt gestoken in de ontwikkeling van de app, zowel wat betreft het verbeteren van de effectiviteit door analytische analyse als om het voor steeds meer mensen te laten zien.

Voorafgaand aan de overname door Crucial Compliance, maakten het merk BetProtect en de producten deel uit van de Safer Gambling Group, die zal worden ontbonden na voltooiing van de overname en een korte overdrachtsperiode.

Zowel de in Gibraltar gevestigde nalevingsspecialist als de app zijn van plan om het bereik van BetProtect uit te breiden en naar verluidt zijn huishoudelijke namen uit het VK en het buitenland geïnteresseerd in het opnemen van de app als onderdeel van hun bredere aanbod van spelersbescherming.

Paul Foster, CEO van Crucial Compliance, voegde toe: Uitgerust met de app en de kennis en het inzicht die we kunnen krijgen uit de ervaringen van David, zijn we van plan om de industrie bedrijf voor bedrijf te veranderen en de overname van BetProtect vormt een andere hoeksteen van dat doel.

We zijn er sterk van overtuigd dat er binnen de industrie behoefte is om meer te doen en een bereidheid van de toonaangevende aanbieders in het VK en uit het buitenland om de algehele mentaliteit te veranderen van een sector die probeert te erkennen dat het verslavingsrisico nog steeds aanwezig is.

Hij vervolgde: Op korte termijn proberen we gokgerelateerde schade te voorkomen en spelers zo snel mogelijk te beschermen.

Op de langere termijn geloof ik echt dat we een echte culturele verandering in de industrie kunnen bewerkstelligen, waarbij we de kracht van Davids eigen verhaal voor ogen houden samen met onze unieke positie als onafhankelijk compliance-adviesbureau.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.