Better Collective neemt Playmaker Capital over voor €176 miljoen om het Amerikaanse imperium op te bouwen

Home » Better Collective neemt Playmaker Capital over voor €176 miljoen om het Amerikaanse imperium op te bouwen

Better Collective A/S heeft definitieve voorwaarden bereikt om het op de Toronto TSX genoteerde Playmaker Capital over te nemen voor een totaalbedrag van € 176 miljoen.

Door zijn op een na grootste fusie- en overnametransactie uit te voeren, zal Better Collective zijn medianetwerk in Noord en Zuid-Amerika uitbreiden en de controle over Playmaker’s uitgebreide dekking van sportportals overnemen, waaronder FutbolSites, Yardbarker en The Nation Network.

Opvallend is dat het mediaportfolio van Playmaker meer dan 200 miljoen maandelijkse bezoeken uit Amerika trekt.

Better Collective heeft het uitgebreide portfolio van FutbolSites met online, sociale media, video en podcasts benadrukt als de grootste favoriete sportgemeenschap van Zuid-Amerika, met maandelijks meer dan 180 miljoen bezoekers.

Investeerders kregen te horen dat Better Collective na het afronden van deze transformerende transactie naar verwachting de marktleider in Zuid-Amerika zal worden met het grootste publiek van al zijn sportmediamerken en ook zijn leidende positie in Noord-Amerika zal versterken.

In de dealvoorwaarden is vastgelegd dat de uitkoop van Playmaker ter waarde van € 176 miljoen moet worden gefinancierd via een combinatie van de aandelenallocatie van Better Collective (65%) en kasreserves (35%).

De aandelenbeloning van Playmaker zal worden verrekend met Better Collective, waarbij bestaande eigen aandelen worden toegewezen in totaal 1.387.580 en het restant uit de uitgifte van nieuwe aandelen ongeveer 1.713.300 aandelen.

De aandelenuitkering zal resulteren in een verwatering van circa 3,1% voor de bestaande aandeelhouders. Voor doeleinden van de transactie is de waarde van de Better Collective-aandelen vastgesteld op SEK 270,48 per aandeel.

Better Collective verwerft Playmaker Capital voor € 176 miljoen om het Amerikaanse imperium op te bouwen Jesper Søgaard – Beter collectief Het leiderschapsteam van Playmaker blijft aanwezig om het bedrijf te begeleiden bij de transitie naar een volledige dochteronderneming van Better Collective.

Het verwerven van Playmaker Capital is in veel opzichten transformerend voor Better Collective en zal een belangrijke mijlpaal zijn in onze reis om de toonaangevende digitale sportmediagroep te worden, aldus Jesper Søgaard, medeoprichter en CEO van Better Collective.

Jarenlang heeft Playmaker Capital ongelooflijk sterke sportmediamerken opgebouwd en sportfans in heel Amerika betrokken met inhoud van hoge kwaliteit, waardoor een loyale en toegewijde aanhang is ontstaan.

Het deskundige team achter Playmaker Capital brengt een unieke set mediacompetenties met zich mee die onze organisatie zullen versterken, om te zeggen dat ik enthousiast ben om het nieuwe team te verwelkomen in de Better Collective-groep is een understatement.

Dealmakers lieten weten dat Playmaker vanaf het derde kwartaal een omzet van €55 miljoen heeft gegenereerd, gecombineerd met een EBITDA-resultaat van €15 miljoen.

Deze prestatie markeert een ondernemingswaarde/EBITDA-ratio (EV/EBITDA) van 11,7 keer.

Better Collective verwacht dat het het buy-out-veelvoud tegen 2026 kan terugbrengen tot minder dan 5x, in lijn met de doelstelling van de groep van een EBITDA-handelsmarge van +40%.

Na afronding van de transactie zal Better Collective zijn financiële langetermijndoelstellingen voor de periode 2023-2027 herzien, waarbij het bedrijf op 15 november zijn Q3 trading update zal publiceren.

Voordat de deal werd afgerond, had Better Collective mediapartnerschappen opgezet met een aantal Playmaker-merken, waardoor inzicht werd verkregen in co-synergieën en waardecreatie.

Better Collective verwerft Playmaker Capital voor € 176 miljoen om het Amerikaanse imperium op te bouwen Jordan Gnat – spelmaker Jordan Gnat, medeoprichter en CEO van Playmaker Capital, benadrukte het belang van de overname en stelde dat deze het bedrijf naar een hoger niveau zal tillen.

De aankondiging van vandaag doet precies dat, en ik kan niet blijer zijn dat de Playmaker-familie zich bij de Better Collective-familie voegt.

Hun succes valt niet te ontkennen en hun visie om de leidende digitale sportmediagroep te worden sluit perfect aan bij de onze en de culturen van onze bedrijven lijken erg op elkaar, en ik voorzie dat de integratie en synergieën ongelooflijk veel zullen bijdragen aan de aandeelhouders.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.