Betting and Gaming Councilin Engeland: Gokkers zijn bang dat gokbeperkingen het spel op de zwarte markt zullen gaan stimuleren

Home » Betting and Gaming Councilin Engeland: Gokkers zijn bang dat gokbeperkingen het spel op de zwarte markt zullen gaan stimuleren

Uit een studie van YouGov voor de Betting and Gaming Council (BGC) is gebleken dat Britse spelers bang zijn om de zwarte markt aan te wakkeren als de gokbeperkingen worden verhoogd.

Uit het onderzoek bleek dat 79% van de Britse gokkers zei dat het waarschijnlijk was dat verhoogde beperkingen mensen naar niet-gereguleerde websites zouden duwen, waar er geen limieten of vergissingen zijn op gokactiviteiten.

In een andere vraag over de YouGov-enquête zei 70% van de spelers dat ze zouden overwegen om naar een andere bookmaker over te stappen als ze zouden worden gevraagd om “private financiële documenten” te verstrekken om weddenschappen te plaatsen.

Michael Dugher, CEO van de BGC, is van mening dat de gegevens laten zien hoe verkeerd uitgelijnde gokkers zijn ten opzichte van degenen die verantwoordelijk zijn voor kansspelregelgeving.

Dit onderzoek is het nieuwste in een serie die de oprechte zorgen schetst van miljoenen gewone gokkers die vinden dat de mensen die beslissingen nemen over de toekomst van weddenschappen geen voeling hebben en nog nooit in hun leven hebben gewed, aldus Dugher.

De juiste wijzigingen Dugher legde verder uit welke veranderingen hij zou willen zien en we willen echt niet-opdringerige controles zien, die technologie gebruiken om de kleine minderheid van kwetsbare gokkers zorgvuldig te targeten en te beschermen, maar opdringerige, algemene, lage zogenaamde betaalbaarheid controles zullen universeel worden afgewezen door gokkers, zei hij.

Elke opdringerige en algemene aanpak riskeert het tegenovergestelde effect door hen naar de onveilige, ongereguleerde zwarte markt te duwen die geen veiligere kansspel-tools zoals time-outs en stortingslimieten biedt en het ondersteunt ook de economie of sport niet en betaalt geen cent belasting.

Ministers zouden moeten luisteren naar de miljoenen gokkers die van Cheltenham genieten in plaats van toe te geven aan een naïeve en snobistische minderheid van tegenstanders van gokverboden, concludeerde Dugher.

Het onderzoek werd uitgevoerd voorafgaand aan de verwachte publicatie van de Gambling Act White Paper door de regering, waarin nieuwe hervormingen voor weddenschappen en kansspelen in het VK zullen worden uiteengezet.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.