Andree Froude, hoofd van de Problem Gambling Foundation in Nieuw-Zeeland, heeft zijn bezorgdheid geuit over het bedrag dat wordt uitgegeven aan speelautomaten (gokautomaten) in South Auckland, nadat uit cijfers bleek dat de regio in 21Q1 NZ$21 miljoen aan non-profits boekte.

Ondanks dat het in 20Q1 daalde van NZ $ 26 miljoen, zei Froude dat het nog steeds een enorme hoeveelheid geld was en dat er schade zal worden veroorzaakt door zoveel geld dat verloren gaat aan gokautomaten.

Vorig jaar stemde de Auckland Council voor voortzetting van zijn “sinking” lid-beleid – dat de uitgifte van gokautomaat licenties voor nieuwe locaties verhindert, en niet toestaat dat machines van de ene club naar de andere worden overgedragen als deze sluit, waardoor het langzaam afneemt het aantal speelautomaten in de stad.

Froude zei echter dat de meeste locaties die slots aanbieden zich bevinden in sociaal-economische gebieden met een uitdaging, zoals Zuid-Auckland.

Je hoeft alleen maar een wandeling te maken in Zuid-Auckland om te zien dat er overal speelautomaten zijn, zei Froude.

We moeten verandering zien, want het systeem zoals het is is kapot en gokautomaten zorgen alleen maar voor meer armoede.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.