Branche-instantie de Betting and Gaming Council (BGC) heeft de Britse regering opgeroepen om een ​​Kansspel ombudsman in te stellen om klachten van klanten af ​​te handelen.

De stap komt op het moment dat de ministers doorgaan met de herziening van de Gokwet door de regering en naar verwachting eind 2021 met een witboek zullen komen.

De chief executive van de BGC, Michael Dugher, zei dat de oproep voor de oprichting van een ombudsman een verder bewijs was van de vastberadenheid van de gereguleerde industrie om de normen op te drijven.

De groep heeft voorgesteld om alle vergunninghoudende gok en kansspelexploitanten wettelijk verplicht te stellen zich bij een dergelijke instantie aan te sluiten.

We hopen dat de regering positief zal reageren op onze oproepen om zo snel mogelijk een Kansspel ombudsman in te stellen na de conclusie van de kansspel beoordeling, die we ten zeerste steunen, zei Dugher De BGC en haar leden erkennen de noodzaak van verdere verandering in onze branche en een nieuwe ombudsman zou een stap voorwaarts zijn in het verhaal van klanten, ik ben er trots op dat ik het onze steun kan geven.

Flutter UK en de Ierse president, Conor Grant, voegden ook zijn steun toe aan het voorstel.

Hij zei: Echte toewijding om klanten op de eerste plaats te zetten, betekent ook dat ze een onafhankelijke plek hebben om naartoe te gaan als er iets misgaat – daarom staat Flutter vandaag volledig achter de oproep van de BGC aan de regering om een ​​ombudsman in haar plannen op te nemen voor hervorming van de gokindustrie.

De voorwaarden van de langverwachte herziening door het VK van de Gambling Act van 2005 werden in december vorig jaar vrijgegeven door het Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS) en bevatten vragen over advertenties en bonussen, limieten voor inzetten, snelheid en prijzen, en andere maatregelen ter bescherming van de consument.

DCMS zei dat de beoordeling zou worden opgebouwd rond drie kerndoelstellingen; om te onderzoeken of wijzigingen in de kansspel regelgeving nodig zijn een balans te vinden tussen consumentenvrijheid en schadepreventie en ervoor te zorgen dat klanten worden beschermd in zowel land-based als online omgevingen.

Belanghebbenden uit de sector pleiten al jaren voor de instelling van een ombudsman voor de industrie, waaronder Tom Watson tijdens zijn ambtstermijn als plaatsvervangend leider van de Labour Party.

Een ombudsman werd ook voorgesteld als onderdeel van het rapport van de Social Market Foundation (SMF) over hervorming van de regelgeving, waarin werd opgeroepen om de Gambling Commission op te splitsen in twee afzonderlijke organen.

Volgens het voorstel van de SMF zou een Gambling Licensing Authority toezicht houden op de geschiktheid van licenties en nalevingskwesties, terwijl de Gambling Ombudsman zou zorgen voor de bescherming en betaalbaarheid van de klant.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.