BGC verdubbelt de amendementen op financiële risicocontroles voorafgaand aan het parlementaire debat

Home » BGC verdubbelt de amendementen op financiële risicocontroles voorafgaand aan het parlementaire debat

De Britse Raad voor Weddenschap en Kansspel (BGC) heeft er bij de regering op aangedrongen haar toezeggingen over te slaan met betrekking tot frictieloze financiële risicocontroles.


Dit komt voorafgaand aan het aangekondigde parlementaire debat dat door de Commissie verzoekschriften is bevestigd voor 26 februari nadat een petitie over de kwestie onder leiding van tot nu toe is de Raad consequent geweest in zijn oproep voor strengere maatregelen rond online financiële controles om schade te omzeilen te midden van degenen die tekenen van schadelijk gedrag vertonen.


Michael Dugher, CEO van BGC, zei: Ministers hebben het Parlement beloofd dat controles wrijvingsloos zouden zijn, ze moeten nu die toezegging nakomen.

Bij de BGC hebben we meer controles op online gokken ondersteund, maar zijn we overal duidelijk over geweest dat controles zorgvuldig moeten worden gericht op degenen die tekenen van probleem-gokken vertonen, of degenen die het risico lopen op schade, zodat operators technologie kunnen gebruiken om snel actie te ondernemen.

Ze moeten ook wrijvingsloos blijven voor de overgrote meerderheid, omdat gokkers herhaaldelijk duidelijk hebben gemaakt dat ze zich niet zullen onderwerpen aan opdringerige controles.

Momenteel zijn de voorstellen van de regering in hetVia de petitie willen de BGC samen met aandeelhouders uit de race-industrie controles voor gokkers die op verantwoorde wijze met de sector omgaan, om ongewenste negatieve effecten te voorkomen, zoals het duwen van gokkers naar ongereguleerd online kansspelen en het afleiden van miljoenen ponden van sport, inclusief paardenraces.


In 2022 droegen bookmakers ongeveer 384 miljoen pond bij aan paardenrennen van heffing, mediarechten en sponsorovereenkomsten. Bovendien kan de opbrengst van de Britse schatkist binnendringen vanuit de bredere gereguleerde kansspel en gamingsector vaak jaarlijks miljarden bereiken.


Dugher vervolgde: We blijven nauw samenwerken met de Gambling Commission en zijn van mening dat er een goede pilot moet komen voordat er permanente wijzigingen worden ingevoerd.

De Jockey Club moet worden gefeliciteerd met het helpen om dit belangrijke parlementaire debat veilig te stellen. Nevin Truesdale en zijn team hebben een dosis gezond verstand ingespoten.

Te vaak werd het debat rond gokken gedomineerd door een handvol out-of-touch anti-kansspel prohibitionisten wiens enthousiasme voor draconische veranderingen grote Britse sporten zoals racen zou verwoesten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.