De Betting and Gaming Council (BGC) heeft een verklaring uitgegeven waarin ze een nieuwe functie verwelkomen die is toegevoegd aan het sociale-mediaplatform Snapchat waarmee gebruikers zich kunnen afmelden voor gok gerelateerde advertenties.

Snapchat-ontwikkelaar Snap heeft het afgelopen jaar ‘nauw samengewerkt’ met de brancheorganisatie voor gokindustrie en is van plan de functie te gebruiken om zijn klanten meer controle te geven over de advertenties waaraan ze worden blootgesteld.

Daarnaast heeft Snap de dynamiek van zijn app aangepast om te voldoen aan de vereisten van de bijgewerkte Industry Code for Socially Responsible Advertising, die vorig jaar werd uitgebracht.

De aanpassingen aan de code hebben ertoe geleid dat alle BGC-leden ervoor hebben gezorgd dat alle advertenties op sociale media gericht moeten zijn op consumenten ouder dan 25 jaar, tenzij bijbehorende websites of platforms kunnen aantonen dat ze specifiek gericht kunnen zijn op 18-plussers.

Het is altijd belangrijk voor ons geweest dat onze community invloed kan uitoefenen op het soort advertenties dat ze op Snapchat zien, zegt Ed Couchman, General Manager van Snap UK.

Het is fantastisch om deze verandering door te voeren en we zijn dankbaar dat we partners in de BGC hebben die essentieel werk doen om ervoor te zorgen dat deze industrie blijft groeien en evolueren met de consument centraal.

De ontwikkeling volgt op de aankondiging van Google eerder deze week waarin gebruikers en bedrijven worden geïnformeerd dat het geen reclame zal toestaan ​​voor advertenties met betrekking tot gokken, naast alcohol, politiek of geneesmiddelen op recept, via de Masthead-slot van zijn YouTube-videoplatform.

In een reactie op de recente ontwikkeling met Snap merkte BGC Chief Executive Michael Dugher op: Dit is nog eens te meer een bewijs van onze toewijding om de normen in de gereguleerde industrie te verhogen.

Ik verwelkom deze stap van Snapchat en ik zou alle sociale media en zoekplatforms willen aansporen om gebruikers de mogelijkheid te bieden zich af te melden voor het bekijken van gok advertenties.

De gereguleerde gok en gokindustrie is vastbesloten om veiliger gokken te promoten, in tegenstelling tot de onveilige en groeiende online zwarte markt, die geen van de waarborgen heeft die gebruikelijk zijn onder BGC-leden.

De verklaring van de BGC volgt op de oproep van de organisatie vorige week voor de oprichting van een kansspel ombudsman om de voortgang van de klachten van klanten te verbeteren, door Dugher beschreven als bewijs van de ‘vastbeslotenheid van de industrie om de normen op te drijven.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.