Braziliaanse kansspel-wet baant de weg vrij voor sportsponsoring activiteiten!

Home » Braziliaanse kansspel-wet baant de weg vrij voor sportsponsoring activiteiten!

Federale regelgeving over Braziliaanse sportweddenschappen is aan de horizon, mogelijk het lanceren van een van ’s werelds grootste kansspelmarkten en daarmee enorme kansen voor sponsoring, datarechten en andere gebieden van sportbedrijven.

Deze week keurde de Economische Commissie (CAE) van de federale Senaat het wetsvoorstel (PL) nr. 3626/2023 – het wetsvoorstel dat op 25 juli 2023 door president Luiz Incio Lula da Silva is ingediend – met verschillende amendementen.

De eindstemming over het wetsvoorstel vindt volgende week op 29 november plaats. Gezien het feit dat de wetgeving is goedgekeurd in elke fase van de Kamer van Afgevaardigden en de Federale Senaat, zijn weddenschappen en sporters waarschijnlijk anticiperen op de marktintroductie.

Wat betekent dit voor de sport?

Brazilië is een van de grootste sportmarkten ter wereld, met name een enorme belangstelling voor voetbal. Sponsoringactiviteiten op dit gebied worden daarom verwacht, maar onder door de CAE goedgekeurde wijzigingen zal deze beperkt zijn.

Marcel Hein, Marketing Director van AllSports, zei in juli tegen iGaming dat Brazilianen vaak ontvankelijk zijn voor regelingen voor sportsponsoring, omdat ze dergelijke deals zien als het financieel ondersteunen van de clubs die ze ondersteunen.

Beleidsmakers hebben echter hun bezorgdheid geuit over de blootstelling aan reclame en marketing van jongeren over de blootstelling aan weddenschappen.

Desondanks zijn verschillende marketingtechnieken goedgekeurd door de CAE.

Ten eerste werd een amendement verworpen om reclame voor sportweddenschappen via uitzendingen, in welke vorm van media dan ook, te verbieden en senatoren weigerden ook een voorstel om teams, individuele atleten, voormalige atleten, scheidsrechters en leden van professionele en amateursporttechnische commissies te verbieden deel te nemen aan sponsoring van weddenschappen.

De wetgevers legden uit dat dit te wijten was aan het feit dat dit te wijten was aan een verbod dat mogelijk in strijd is met het conflict met het constitutionele principe van vrij ondernemerschap en de vrijheid van contract.

In een reactie op reclame merkte de CAE-rapporteur Angelo Coronel op: We begrijpen de bezorgdheid over de buitensporige blootstelling van jongeren aan reclamestukken in verschillende media en wij zijn echter van mening dat de beste weg de adequate regulering van reclame is, met de sancties die in het project zijn voorzien.

Een verlangen om vrij ondernemerschap te handhaven werd ook genoemd als de reden voor de afwijzing van een ander amendement over misbruikreclame en propaganda door sportteams, atleten, presentatoren en commentatoren.

We begrijpen dat de voorgestelde beperkingen breed zijn en in strijd kunnen zijn met het grondwettelijk principe van vrij ondernemerschap en de vrijheid om te contracteren, dus ze verdienen geen acceptatie”, aldus de CAE.

De afwijzing van sommige sponsorbeperkingen kan een welkome opluchting zijn voor de Braziliaanse voetbalclubs eerder deze maand ondertekenden 34 clubs een petitie waarin werd opgeroepen om een verbod op sponsoring van sportweddenschappen af te wijzen.

Naast sponsoring en marketing heeft de CAE ook bepalingen vastgesteld voor het beschermen van de Braziliaanse sportintegriteit, met de marktintroductie die meer dan vier jaar wordt verwacht, is dit een gebied dat exploitanten die geïnteresseerd zijn in de markt al hebben geprobeerd om mee om te gaan.

Met name een aantal internationale en lokale exploitanten vormden het Braziliaans Instituut voor Verantwoord Kanspelen (IBJR) en de organisatie ondertekende vervolgens een overeenkomst met de International Betting Integrity Association (IBIA).

Wat corruptie en bescherming betreft, vereist het wetsvoorstel van Brazilië identiteitsbewijzenprocedures – die ook de taak dienen om ervoor te zorgen dat de 18+-leeftijdsgrens wordt gehandhaafd en dat exploitanten en financiële / betalingsinstellingen gegevens moeten bijhouden van bets, prijzen, opnames en deposito’s.

Het wetsvoorstel zal nu terugkeren naar de Kamer om opnieuw te worden gestemd, en nadat de goedkeuring van beide huizen van de wetgevende macht is verkregen, zal deze worden gestuurd naar president Lula, die 15 werkdagen zal hebben om de wetgeving geheel of gedeeltelijk te sanctioneren of een veto uit te spreken.

Tip commerciële for sale WWW.BRA.BET

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.