Volgens een recent geschreven rapport door PlayCanada, een nieuwsbron voor de Canadese online gaming-sector, wordt geschat dat de markt voor sportweddenschappen zo’n $ 25 miljard per jaar zou kunnen genereren aan zowel retail als online weddenschappen als deze eenmaal volledig volwassen is geworden.

Co-auteur van Eric Ramsey, Dustin Gouker en Robyn McNeil voor het Play Network of sites, waaronder PlayCanada, wordt als volgt geciteerd: Legal Sports Betting in Canada: A Preliminary analysis of the prospects of single-game weddenschappen verkent de nuances van een markt die voor het einde van 2021 zou kunnen beginnen.

Eenmaal volwassen, zou de Canadese markt jaarlijks miljarden dollars aan bruto-opbrengsten en honderden miljoenen aan belastingen en vergoedingen kunnen genereren, schreef Ramsey.

Net als de VS zal de Canadese markt gedecentraliseerd zijn waardoor elke provincie en elk territorium legale sportweddenschappen kan invoeren en vervolgens hun eigen regelgevende kaders kan creëren, zegt Gouker, hoofdanalist voor Play Network en PlayCanada.com.

Vanwege die decentralisatie blijven er veel vragen over hoe de Canadese markt eruit zal zien als deze eenmaal is uitgebouwd.

Het is veilig om te zeggen dat op dit moment sportboeken Canada beschouwen als een van de grootste overgebleven kansen in Noord-Amerika.

Het schat dat tegen het derde volledige jaar van exploitatie de Canadese sector voor sportweddenschappen tegen die tijd zou kunnen zien: De hele Canadese markt zou jaarlijks maar liefst $ 25 miljard aan weddenschappen kunnen genereren, waarvan meer dan 80% via online sportsbook-exploitanten.

Die weddenschappen zouden meer dan $ 2 miljard aan inkomsten voor operators betekenen, en afhankelijk van de regelgevende structuren, tussen $ 200 miljoen en $ 400 miljoen aan jaarlijkse belastinginkomsten.

Ontario zou de meest gewaardeerde Canadese markt zijn, met een potentieel om jaarlijks $ 11,1 miljard aan weddenschappen en meer dan $ 800 miljoen aan inkomsten uit operators te genereren.

Dat zou het een van de grootste markten in Noord-Amerika maken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.