De firma Catena Media plc heeft de overname bevestigd van 100% van de aandelen in Lineups.com, aangesloten bij sportweddenschappen voor $ 39,6 miljoen.

De deal omvat drie contante termijnen over een periode van twee jaar.

Bovendien is een contingente contante betaling van $ 0,5 miljoen verschuldigd als de staat New York sportweddenschappen toestaat binnen drie jaar na de sluitingsdatum en als aan bepaalde inkomstendrempels wordt voldaan.

Lineups.com betrekt gokkers door bevestigde en verwachte startopstellingen en roosters te leveren voor de NFL, NBA, MLB, NHL, Amerikaanse sportcompetities en voor fantasiesporten.

De website houdt rekening met allerlei beschikbare spelers- en teaminformatie, inclusief blessures, nieuws, prestaties en trends. Het filiaal heeft een sterke marktpositie in de meeste gereguleerde Amerikaanse staten, waaronder de onlangs gelanceerde Michigan en Virginia.

Volgens Catena boekte Lineups.com een ​​omzet van ongeveer $ 7,5 miljoen in de afgelopen 12 maanden tot 30 april 2021.

Berekend voor het eerste kwartaal van 2021, kwam de omzet overeen met circa 10% van de totale omzet van Catena.

Michael Daly, CEO van Catena Media, zei: De overname van Lineups.com versterkt de leidende positie van Catena Media in de groeiende Amerikaanse gokmarkt met een complementair product dat perfect past in onze bestaande Amerikaanse portefeuille.

Het geeft ons een tweede, nog sterkere nationale site voor aansluiting bij sportweddenschappen naast thelines.com.

Hierdoor kunnen we meer marktaandeel veroveren in Noord-Amerika en profiteren van gedeelde tools op meerdere Catena Media-sites.

Volgens Daly zal Lineups-oprichter Sam Shefrin samenwerken met het Catena Media-team voor de nabije toekomst als een exclusieve consultant voor het bedrijf.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.