CEO van DAZN: Boksen is bezig met een inhaalslag op het gebied van streaming, maar er liggen positieve trends in het verschiet ​ !

Home » CEO van DAZN: Boksen is bezig met een inhaalslag op het gebied van streaming, maar er liggen positieve trends in het verschiet ​ !

In een gesprek met Tyler Tynes van de Los Angeles Times gaf DAZN-CEO Joseph Markowski zijn mening over het huidige uitzendlandschap van het boksen en waarom het langer heeft geduurd dan bij andere sporten om digitaal te gaan.

DAZN heeft de afgelopen vijf jaar een voortrekkersrol gespeeld bij het verplaatsen van boksen naar streaming-sites, en Markowski vertelde Tynes dat hoewel boksen langzamer inspeelt op andere sportentertainmentactiviteiten, hij positieve trends ziet.

De CEO ging ook in op de snel veranderende aard van het kijkgedrag van consumenten, waarbij de adoptie van direct-to-consumer streamingplatforms de traditionele Amerikaanse kabel overneemt, niet alleen onder het millenial/Gen-Z-publiek, maar onder alle generaties.

Markowksi zei: Hoewel er nog steeds een zeer krachtige lineaire distributie-infrastructuur is in dit land, wordt streaming daar elke dag op ingespeeld en ik denk dat mensen zich meer op hun gemak voelen met het streaming-ecosysteem.

Ze gebruiken Spotify, ze gebruiken Netflix, ze gebruiken Max, ze gebruiken Hulu om media te consumeren. Ik denk niet dat boksen daaraan ontsnapt.

Ik denk dat boksen waarschijnlijk, sport in het algemeen, een beetje langzamer is geweest ten opzichte van de races daarop dan andere entertainment-genres.

We zien veel positieve consumptietrends die erop wijzen dat mensen van alle leeftijden zich prettiger voelen bij het gebruik van deze platforms, het boksomroeplandschap onderging een aanzienlijke verandering toen Showtime aankondigde dat het zijn Showtime Boxing-activiteiten aan het einde van het jaar zal stopzetten.

Terwijl Showtime verklaarde dat het vertrek uit de bokswereld deel uitmaakte van zijn strategie om middelen efficiënter toe te wijzen die aansluiten bij het contentaanbod in het hele bedrijf, heeft DAZN zwaarder geïnvesteerd in het boksen en het overbrengen van fans naar digitale platforms.

Markowski gaf zijn mening over de huidige situatie van boksuitzendingen als een interessante plek.

Hoewel het misschien somber lijkt dat oude omroepen als Showtime en HBO het boksen hebben verlaten, gelooft Markowski dat de marktdynamiek, naast slimmere besluitvorming, de sport in een positievere trend heeft gebracht.

Hij vertelde: Boksen bevindt zich nu op een interessante plek en plukt de vruchten van een paar trends die enkele jaren geleden zijn begonnen en boksen bereikt een punt waarop dingen in positieve zin beginnen te gebeuren.

De opkomst van intelligentere besluitvorming bij uitzendingen, die zich niet laat leiden door digitale en streamingstatistieken die nauwkeuriger kunnen voorspellen en beoordelen hoe succesvol een individueel gevecht zou zijn en wat de waarde ervan is.

Er komt druk op de promotors om gevechten te leveren die dichter bij de wensen van de fans liggen dan waartoe ze voorheen misschien werden gedwongen.

De CEO van DAZN erkende de frustratie van boksfans over waarom de grote gevechten niet vaker voorkomen en heeft dit te veel belangenconflicten tussen rivaliserende omroepen toegeschreven, waarmee hij een schrijnend voorbeeld geeft dat de finalisten van de SuperBowl of UEFA Champions League zou geen vertraging oplopen vanwege de zender waarop het wordt uitgezonden.

Het vertrek van Showtime Boxing roept ook vragen op over waar Al Haymon’s Premier Boxing Champions (PBC) – waar Canelo Alvarez een deal voor drie gevechten heeft gesloten – naartoe zullen gaan.

In zijn visie op de vooruitzichten van DAZN voor 2024 ging Markowski in op de toekomstige onzekerheid van PBC en voorspelde hij dat zijn bedrijf volgend jaar uitbreidingsmogelijkheden heeft.

Hij zei: De boksactiviteiten van DAZN zullen in 2024 zeer, zeer winstgevend en succesvol zijnen ik denk dat er uitbreidingsmogelijkheden zijn.

Ik denk dat het interessant zal zijn om te zien waar de PBC naartoe gaat en weet niet waar het heen gaat, mogelijk denk ik dat de PBC-jongens hun opties overwegen, dat zal een duidelijke groeimogelijkheid zijn voor DAZN-boksen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.