Het Chinese Ministerie van Cultuur en Toerisme heeft plannen geschetst om een ​​”derde batch” maatregelen op de zwarte lijst in te voeren die gericht zijn op buitenlandse toeristische bestemmingen waarvan het zegt dat ze gericht zijn op Chinese burgers voor gokactiviteiten.

Volgens een korte aankondiging die eind vrijdag op de website van het ministerie is gepubliceerd, zijn de maatregelen een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Openbare Veiligheid, de National Immigration Administration en de Civil Aviation Administration van China.

Dit is de derde keer dat het ministerie van Cultuur en Toerisme verwijst naar het bestaan ​​van een dergelijke zwarte lijst.

Toen het voor het eerst werd aangekondigd in augustus 2020, zei het ministerie dat op de zwarte lijst reisbeperkingen zouden worden opgelegd aan specifieke overzeese steden en schilderachtige plekjes die de persoonlijke en eigendoms-veiligheid van Chinese burgers in gevaar brengen.

De lijst werd in januari 2021 uitgebreid, hoewel de identiteit van de op de lijst opgenomen bestemmingen nooit openbaar is gemaakt.

De aankondiging van vrijdag was opnieuw licht op details, behalve de details van enkele maatregelen die worden genomen zoals het opschorten van uitgaande reisgroepen en toeristenvisumdiensten voor overzeese steden en schilderachtige plekjes die op de “zwarte lijst” staan.

Het zei ook dat het beheer van zakenjets en chartervluchten versterkt.

Hoewel China opnieuw heeft afgezien van het identificeren van bestemmingen op de zwarte lijst, hebben analisten gesuggereerd dat het zich voornamelijk richt op opkomende Zuidoost-Aziatische gaming-jurisdicties zoals de Filippijnen, Cambodja, Vietnam en mogelijk Australië.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.