Het bestuur van Codere SA heeft een F-4 voorlopige registratieverklaring ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en heeft haar prospectus ingediend om haar Codere Online -activiteiten op de Amerikaanse Nasdaq te noteren.

Door de registratie bevordert Codere zijn plannen om zijn Codere Online-eenheid af te stoten door te fuseren met DD3 Acquisition Corp – een SPAC onder leiding van voormalig Goldman Sachs Latin America executive Martin Werner.

DD3 werd aan het begin van de handel formeel genoteerd op de Amerikaanse Nasdaq, waarmee $ 77 miljoen aan kapitaal werd opgehaald om de fusie met Codere Online te financieren.

De deal zal verder worden ondersteund door een $ 125 miljoen capital trust gegarandeerd door de particuliere investeerders van MG Capital, Baron Fund en LarrainVial Chile.

Dealmakers verwachten dat de fusie van Codere Online en DD3 zal worden afgerond tegen de handel in het vierde kwartaal – de oprichting van een nieuwe Nasdaq-weddenschapsgroep met een waarde van $ 350 miljoen (€ 290 miljoen).

Het SEC-prospectus onderstreepte de gevestigde aanwezigheid van Codere Online op de markten van Spanje, Italië, Mexico, Colombia en Panama.

Het Zuid-Amerikaanse profiel van het bedrijf zal verder worden verbeterd, aangezien Codere Online koplopers posities heeft veiliggesteld om te lanceren in de binnenkort gereguleerde markten van Brazilië en Buenos Aires, Argentinië.

Hoewel Codere Online zal opereren als een onafhankelijk bedrijf van Grupo Codere, zal de nieuwe onderneming worden ondersteund door Codere’s landgebaseerde Zuid-Amerikaanse goklocaties, wat bijdraagt ​​aan zijn groeistrategie in de markten van Spanje, Colombia, Mexico, Panama en Uruguay.

De verkoop van Codere Online is goedgekeurd door de houders van schulden van Codere – die voor de hele groep uitstaande schulden van $ 700 miljoen hebben.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.