Crown Resorts heeft ontkend te hebben geprobeerd om op de Australische regering te leunen nadat ze vorige week een brief had gestuurd aan de minister van kansspelen, Melissa Horne, waarin ze waarschuwde voor “ernstige gevolgen” als er een negatieve bevinding tegen was.

Een geredigeerde versie van de brief werd op vrijdag, de laatste dag van openbare hoorzittingen, openbaar gemaakt, waaruit blijkt dat Crown de minister vertelde dat er 12.000 banen op het spel stonden en dat het “niet in het algemeen belang was dat Crown zou vallen.

In de brief werd ook opgemerkt dat Crown het risico zou lopen zijn leningsconvenanten te schenden als gevolg van de negatieve uitspraak, leningen die oplopen tot ongeveer $ 700 miljoen.

Deze gebeurtenis, kan dit ernstige gevolgen hebben voor Crown en al zijn belanghebbenden, schreef Crown-advocaat Arnold Bloch Leibler-partner Leon Zwier.

Dit heeft gevolgen voor de aandeelhouders, werknemers, vakbonden, handelscrediteuren, klanten, het hoteldistrict en de toeristenindustrie van Melbourne.

De brief van Zwier merkte ook op dat een wanbetaling potentiële buitenlandse vrijers een kans zou kunnen bieden om van de situatie te profiteren.

Crown is momenteel het doelwit van ten minste drie overname-/fusiebiedingen, één met Blackstone Group één van Oaktree Capital en een fusievoorstel van The Star Entertainment Group. Commissaris Ray Finkelstein zei dat een “duidelijke Engelse” lezing van de brief was dat Crown Resorts wilde ervoor zorgen dat de commissie geen bepaalde bevinding doet.

Coonan heeft ontkend dat het bedrijf probeerde de koninklijke commissie vooruit te lopen of zich ermee te bemoeien.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.