DAZN verwijdert de betaalmuur voor vrouwenvoetbal om de zichtbaarheid te maximaliseren

Home » DAZN verwijdert de betaalmuur voor vrouwenvoetbal om de zichtbaarheid te maximaliseren

DAZN heeft de betaalmuur van alle live verslaggeving over vrouwenvoetbal en bijbehorende inhoud opgeheven in een poging de bekendheid en groei van de sport te vergroten.

Door het verwijderen van de betaalmuur kunnen DAZN-kijkers tot het einde van het seizoen free-to-air Women’s Champions League-wedstrijden bekijken, samen met wedstrijden uit de Frauen Bundesliga, Liga F, D1 Arkema en Serie A Femminile.

Als gevolg van de FIFA Women’s World Cup 2023 en de groeiende belangstelling voor vrouwenvoetbal, werd de stap gezet om een echt belangrijke troef te laten groeien, aldus Hannah Brown, co-Chief Executive van Women’s Sport van DAZN, ze zei: Het besluit trouwt met de bredere inzet voor de lancering van gratis.

Daarom hebben we dit jaar aangekondigd wat we gaan doen rond freemium -inhoud, en vrouwenvoetbal maakt deel uit van die strategie.

Voor ons als bedrijf is het de groei van een heel belangrijk bezit en gaat het om het opbouwen van een eerste-partijrelatie met klanten op mondiale basis.

Wat we zien in het vrouwenvoetbal is dat als je een betaalmuur ophangt, er een klein deel van de mensen bereid is ervoor te betalen.

Maar vrouwelijke voetbalfans vertonen niet die sterke betaal-tv-kenmerken die we hebben gezien bij premiumvoetbal op de binnenlandse markt, waar je ziet dat klanten een echte betaalkeuze maken om ergens mee te communiceren. Vrouwenvoetbalfans zijn er gewoon nog niet.

Het sportstreaming-platform kondigde afgelopen november aan dat het de betaalmuur achter de Women’s Champions League zou verwijderen nadat het een samenwerking met YouTube was aangegaan om games in 2021 op verschillende platforms te delen.

DAZN lanceert ook de New Deal -campagne, die belanghebbenden binnen het vrouwenspel oproept om plannen te bedenken om het spel tot zijn volle mogelijkheden te laten groeien.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.