DCMS-onderzoek naar kansspelregelgeving geeft schriftelijk bewijs vrij

Home » DCMS-onderzoek naar kansspelregelgeving geeft schriftelijk bewijs vrij

Het onderzoek van de Digital, Culture, Media and Sport (DCMS) selectiecommissie naar de regulering van gokken door de overheid heeft haar schriftelijke bewijsmateriaal vrijgegeven dat is ingediend door belanghebbenden uit de industrie.

In december verklaarde de commissie haar voornemen om de aanpak van gokken door de regering te onderzoeken, na waarschuwingen dat er meer moet worden gedaan om mensen te beschermen tegen gokgerelateerde schade. Een aantal overheidsinstanties – waaronder de Public Accounts Committee, de National Audit Office en een House of Lords-commissie – hebben opgeroepen tot meer actie om gokverslaving te bestrijden, waarbij zowel de Gambling Commission als DCMS kritiek hebben gekregen.

Als zodanig zal de commissie een aantal kwesties onderzoeken die relevant zijn voor industriële regulering, zoals verbanden tussen gokken en sport, technische vooruitgang in de sector, evenals de vooruitgang die de regering heeft geboekt bij het omgaan met de kwesties die in het parlement aan de orde zijn gesteld.

Gokken fungeert als een leuk tijdverdrijf voor grote aantallen spelers, maar de regelgeving heeft moeite om gelijke tred te houden met de snel veranderende manier waarop het tegenwoordig gebeurt, zei parlementslid Julie Elliott toen de commissie werd aangekondigd. Dit brengt mensen in gevaar voor de verwoestende schade die het soms aan levens kan toebrengen.

Het onderzoek naar de Britse benadering van gokken wordt uitgevoerd in de schaduw van de regeringsherziening van de Gambling Act van 2005, die vorig jaar werd afgerond.

De volgende stap in het proces is de uitgave van een White-Book, een Whitehall-beleidsdocument waarin een aantal specifieke beleidsvoorstellen wordt aanbevolen. Hoewel het rapport een aantal keer is uitgesteld, zegt de regering nu dat het naar verwachting binnenkort zal worden vrijgegeven.

Schriftelijk bewijs.

De Gambling Commission heeft een overzicht gegeven van de regelgeving in het VK en heeft geprobeerd een aantal vragen van de commissie te beantwoorden. De toezichthouder gaf een bijzonder uitgebreid antwoord op de vraag of het voor een instantie als zijzelf mogelijk is om op de hoogte te blijven van innovatie op online gebied.

Het tempo van de veranderingen in de online gokindustrie zorgt voor nieuwe risico’s, kansen en uitdagingen op het gebied van regelgeving, die we als toezichthouder moeten kunnen begrijpen en beantwoorden, aldus de Commissie, de organisatie nam ook nota van de manier waarop digitale ontwikkelingen de relaties hebben veranderd die consumenten hebben gehad met operators.

De organisatie waarschuwde dat dit potentieel gevolgen kan hebben voor jongeren die aanwezig zijn in aangrenzende online ruimtes zoals sociale media, om de transformatie in de online wereld voor te blijven, benadrukte de regelgevende instantie de oprichting van een digitaal adviespanel om haar te adviseren over het evoluerende landschap en opkomende trends.

Brancheorganisatie, de Betting and Gaming Council (BGC), verwees daarentegen herhaaldelijk naar het witboek van de Gambling Act Review in zijn indieningsdocument, het benadrukte de populariteit van gokactiviteiten in het VK, de statistieken van de Commissie over de relatief lage niveaus van probleemgokken, evenals wat zij beschreef als een sterke cultuur van veiliger gokken in de industrie desondanks zei de BGC dat ze begreep dat verdere verandering nodig was.

De sector begrijpt echter ook de diepe gevoeligheden rond de kwestie van kanssspel /gokschade en zijn verantwoordelijkheid om dergelijke schade te ondersteunen en eraan te werken en ondersteuning te bieden aan degenen die hulp nodig hebben bij probleemgokken, aldus het indieningsdocument van de BGC.

De sector staat klaar om de maatregelen uit het witboek te implementeren.

Britse medische vereniging.

De Britse medische beroepsvereniging en vakbond, de British Medical Association (BMA), voerde aan dat gokstoornissen erkend moeten worden als een even ernstig en even complex medisch probleem als andere verslavingen en behandeld moeten kunnen worden door de NHS.

In deze context stelde de BMA vier belangrijke benaderingen voor die de overheid zou moeten ondernemen om gokken beter te reguleren, BMA zei dat er in het VK beperkte reclame voor gokken zou moeten zijn om de blootstelling onder controle te houden.

In dienst van het doel voegde de BMA eraan toe dat de DCMS zou moeten kijken naar opties om de verspreiding van gokreclame te verminderen, variërend van beperkingen tot regelrechte verboden.

Het tweede voorstel van de vakbond was om onderzoek naar en preventie van kansspelen te financieren via een onafhankelijk proces, het benadrukte dat het huidige model – waarbij bedrijven in de sector vrijwillige bijdragen leveren aan een centrale liefdadigheidsinstelling die onderzoek financiert – niet gepast is.

Het gerucht gaat dat een bepaling van het komende witboek de invoering is van een wettelijke heffing die aan kansspelbedrijven zou worden opgelegd om het vrijwillige systeem te vervangen.

De BMA voerde ook aan dat preventie meer middelen zou moeten krijgen, er moet aandacht zijn voor volksgezondheidsbenaderingen om kansspelverslaving /gok-schade aan te pakken door een combinatie van preventiemethoden waaronder beperkte reclame en marketing, het beperken van licenties en beschikbaarheid en het versterken van regelgevende kaders, aldus de vereniging.

Naast deze aanbevelingen zei de beroepsorganisatie ook dat een overheidsoverstijgende aanpak nodig is met het argument dat de beslissingen om gokken te reguleren gezamenlijk moeten worden genomen door de DCMS en het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.