De Britse regering moet de verlenging voor wat betreft de mediarechten over £ 4,5 miljard van de Premier League nog goedkeuren

Home » De Britse regering moet de verlenging voor wat betreft de mediarechten over £ 4,5 miljard van de Premier League nog goedkeuren

De Premier League heeft een principeakkoord gesloten met Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime Video en BBC Sport voor de verlenging van 4,5 miljard pond van de deal met mediarechten die wordt geacht dezelfde totale waarde te hebben als de huidige regelingen.

De verlenging van drie jaar, die loopt van de campagne 2022/23 tot het einde van het seizoen 2024/25 vereist de goedkeuring van de regering om te worden gecorrigeerd met de Mededingingswet 1998 – hoewel de competitie eraan toevoegde dat het had aangetoond uitzonderlijke en dwingende redenen voor zijn goedkeuring.

De Premier League wil onze dank uitspreken aan onze uitzendpartners voor hun voortdurende inzet voor de Premier League en hun steun voor de voetbalbestuur, aldus Richard Masters, de Chief Executive van de Premier League.

We waarderen het enorm dat de regering in principe akkoord gaat met deze regeling en voor hun voortdurende steun aan de Premier League en het Engelse spel. COVID-19 heeft een aanzienlijke impact gehad op het voetbal en vernieuwingen met onze Britse omroeppartners zullen de onzekerheid verminderen, stabiliteit genereren en het vertrouwen binnen de voetbalpiramide vergroten.

Vorige maand werd bevestigd dat de Premier League in gesprek was met zijn omroeppartners om het aanbestedingsproces ten gunste van de privé verkoop van de mediarechten te schrappen om een ​​aanzienlijke waardedaling tijdens de pandemie te voorkomen.

Analisten hadden geschat dat de volgende cyclus ergens in de regio van £ 500 miljoen tot £ 900 miljoen zou kunnen dalen.

Door het normale veilingproces te vermijden, kan de competitie vooruit plannen tegen een stabielere economische achtergrond , voegde Masters eraan toe.

Marc Allera, CEO Consumer bij BT verwelkomde de aankondiging na een turbulent jaar te hebben doorgemaakt, waarin het telecombedrijf momenteel de verkoop van zijn sportuitzendingen BT Sport evalueert.

Hij merkte op: Gedurende dit moeilijke jaar hebben de Premier League en de omroepen allemaal samengewerkt om proactieve oplossingen te vinden om ervoor te zorgen dat de Premier League en de lagere competities een veilige uitweg uit de pandemie hebben.

Deze in principe vernieuwing van onze uitzendrechten is geweldig voor onze kijkers, maar helpt ook om essentiële steun te bieden aan de bredere voetbalgemeenschap die afhankelijk is van de Premier League.

Het fantastische nieuws voor onze kijkers is dat ze, zodra de deal is gesloten, kunnen blijven genieten van de Premier League, naast de UEFA Champions League en de UEFA Europa League exclusief live op BT Sport.

Ondertussen is de competitie ook overeengekomen om de som van het geld dat het door de piramide filtert aanzienlijk te verhogen in ruil voor goedkeuring door de overheid voor de verlenging van de mediarechten – een beslissing die door de Chief Executive Officer van de FA, Mark Bullingham, werd geprezen als essentieel voor lokale en bestaande clubs.

De Premier League heeft beloofd dat de volgende cyclus zal worden aangevuld met een extra bedrag van £ 100 miljoen dat zich uitstrekt tot delen van de voetbalgemeenschap die bijzonder kwetsbaar zijn voor de gevolgen van COVID-19.

Extra financiering zal beschikbaar zijn voor National League-clubs, dames- en meisjesvoetbal, EFL League One- en League Two-teams en de Football Foundation, terwijl een deel van het bedrag bredere projecten binnen de sport ondersteunt zoals antidiscriminatie.

In reactie op het voorstel voor mediarechten van Masters merkte de regering op dat bedrijfssecretaris, Kwasi Kwarteng, geneigd was om de deal goed te keuren.

De brief ondertekend door Ben Dean, directeur Sport, Gokken en Ceremonials, luidde: De regering heeft duidelijk gemaakt dat voetbal de middelen heeft om zichzelf financieel te onderhouden om de gevolgen van de COVID-19-pandemie bij voetbalclubs en organisaties in de Engelse voetbalpiramide.

De Business Secretaris en de Cultuur secretaris hebben beide je verzoek in overweging genomen.

De bedrijfssecretaris is momenteel van plan om het gevraagde uitsluitingsbevel uit te vaardigen om de Premier League te helpen voldoen aan de financieringsverplichtingen voor de voetbalpiramide zoals uiteengezet in uw correspondentie aan DCMS van 18 maart en 28 maart 2021.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.