De drugs vriendelijke Olympische Spelen Enhanced Games ontvangen financiering

Home » De drugs vriendelijke Olympische Spelen Enhanced Games ontvangen financiering

Het drugs vrije Enhanced Games-evenement heeft voorafgaand aan de geplande lancering in 2025 financiering ontvangen van toonaangevende durfkapitalisten.

Enhanced Games kondigde op 30 januari de afsluiting aan van de Series Seed-financieringsronde, met deelname van toonaangevende durfkapitalisten, waaronder de Apeiron Investment Group van Christian Angermayer, PayPal-medeoprichter Peter Thiel en voormalig Coinbase CTO Balaji Srinivasan.

Het nieuwe sportevenement in Olympische stijl kwam voort uit het idee van Aron D’Souza, een Australische zakenman gevestigd in Londen, die het concept voor ogen had dat atleten niet aan drugstests zouden worden onderworpen nadat hij had opgemerkt dat veel mensen in een Amerikaanse sportschool duidelijk steroïden.

Aron D’Souza, voorzitter van de Enhanced Games, merkte op: The Enhanced Games is blij met de steun van Christian, Peter, Balaji en al onze andere investeerders.

Ze zien de visie van een nieuw sportmodel dat openlijk wetenschappelijke innovatie viert en op eerlijke wijze het gebruik van prestatieverbeteringen in de hedendaagse sport vertegenwoordigt.

In een van de promotievideo’s, gepubliceerd door de organisatie, beweert een naamloze man dat hij sneller is dan Usain Bolt, maar niemand weet wie hij is, omdat hij vanwege zijn methoden onder de loep zou worden genomen, verwijzend naar de atleet die prestatiebevorderende medicijnen slikt ( PED’s) om het nieuwe wereldrecord te behalen.

Het concept is breed onderzocht. Anna Meares, de Australische Olympische chef de mission voor Parijs 2024 en voormalig Olympisch gouden medaillewinnaar in het baanwielrennen, zei: Het is een grap, om eerlijk te zijn.

Oneerlijk, onveilig, ik denk gewoon niet dat dit de juiste manier is om met sport om te gaan.

D’Souza is echter van mening dat excellentie het verdient om beloond te worden, bezoekers van de website van de organisatie worden opgewacht door een citaat dat luidt: Gesteund door de beste durfkapitalisten ter wereld zijn de Enhanced Games de Olympische Spelen van de toekomst.

Wanneer 44% van de atleten al prestatieverbeteringen gebruikt, is het tijd om de wetenschap veilig te vieren. Naast een ander bericht dat luidt: Sport kan veiliger zijn zonder drugstests, wat aangeeft dat het nieuwe concept een verbeterde kijk op de Olympische Spelen is, worden er op de website drie redenen vermeld waarom D’Souza dit gelooft.

Ten eerste is Enhanced Games van plan al zijn atleten eerlijk een basisloon te betalen, waarbij wordt gesteld dat ‘Olympiërs in armoede leven.

Ten tweede stelt de website, door de wetenschap te omarmen: Van de Tarahumara-stam tot de oude Griekse Olympiërs, atleten hebben prestatieverbeteringen gebruikt om hen te helpen hun volledige potentieel voor de hele geschreven geschiedenis te bereiken.

D’Souza is van mening dat PED’s, als ze op de juiste manier worden gebruikt, de sport verbeteren en zegt dat drugs-testbureaus zoals het WADA onderdrukkend zijn, ten derde, de eerder genoemde veiligheid in de wetenschap, zegt de organisatie dat drugstests in andere sporten voor eerlijkheid zijn en niet voor veiligheid, terwijl dit evenement de nadruk zou leggen op veiligheid – terwijl de atleten PED’s zouden kunnen gebruiken.

Ondanks kritiek van artsen, regelgevende instanties en voormalige atleten laat de succesvolle financieringsronde zien dat de spelen mogelijk kunnen zijn, de financiering van Thiel zou meerdere miljoenen dollars bedragen, wat in combinatie met andere investeerders voldoende is om het evenement volgend jaar te lanceren.

D’Souza voegde hieraan toe: In tegenstelling tot de Olympische Spelen is Enhanced van mening dat uitmuntendheid beloond moet worden.

Steun van de leidende durfkapitalisten ter wereld stelt ons in staat structuren te creëren die atleten eerlijk betalen.

Dit nieuws komt nadat de Olympische Spelen hebben aangekondigd samen te werken met Visa en Fibank om douanebetaalkaarten te maken, voorafgaand aan de Olympische Spelen van 2024, net zoals de oude Olympische Spelen in 1896 nieuw leven werden ingeblazen en gerenoveerd voor de Victoriaanse wereld, vernieuwen de Enhanced Games opnieuw het Olympische model voor de 21e eeuw.

In het tijdperk van steeds snellere technologische en wetenschappelijke veranderingen heeft de wereld behoefte aan een sportevenement dat de toekomst omarmt, met name de vooruitgang in de medische wetenschap.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.