De Ierse kansspelregulator uit zijn bezorgdheid over de kansspel-verheerlijking van sport

Home » De Ierse kansspelregulator uit zijn bezorgdheid over de kansspel-verheerlijking van sport

Het hoofd van de nieuwe kansspelregulator van het land zei dat gokken de associatie van jongeren met sport kan schaden.

Anne Marie Caulfield, het hoofd van de nieuwe Ierse kansspelregulator, heeft kritiek geuit op spelen van sport en het potentiële effect ervan op jongeren, ze zei dat gokken in de sport de relatie van jongeren met iets dat een positieve invloed zou moeten hebben, kan schaden.

In een gesprek met de Irish Examiner zei Caulfield dat de Irish Gambling Regulatory Authority mensen aan het werven is ter voorbereiding op de formele start in 2024.

Ze merkte ook op dat zij opdracht had gegeven voor een ESRI-onderzoek naar probleemgokken in Ierland, waarbij werd vastgesteld dat één op de dertig een of andere vorm van gokken heeft dus van probleemgokken ( PG ).

Ze zei: Er wordt geschat dat voor elke persoon die gokproblemen vertoont, zes tot zeven mensen getroffen worden in termen van familie, in termen van vrienden, het is vrij breed, qua schaal en reikwijdte, dus ik denk dat het belangrijk was om vast te stellen waar we mee te maken hebben.

Ze voegde eraan toe: Er rust een stigma op gokproblemen, we gaan proberen dit te verdrijven, zodat mensen weten dat ze niet alleen zijn en dat er hulp voor hen is.

Dus ik veronderstel dat we in eerste instantie belast zijn met het reguleren van de sector, en het zal uiterst belangrijk zijn om dit effectief te doen, maar dan ook op het gebied van educatie en bewustwording, zodat mensen over deze kwesties kunnen gaan praten, kunnen identificeren waar zij zelf of in hun gezin een probleem hebben, en daarmee aan de slag kunnen gaan.

De Ierse gokwetgeving stelt strikte regels voor kansspelreclame voor, een verbod zou betrekking hebben op radio en televisiereclame tussen 5.30 uur en 21.00 uur, evenals op communicatie op sociale media en per sms.

De straffen voor overtredingen van de reclamebeperkingen omvatten een boete en/of maximaal twaalf maanden gevangenisstraf bij een standrechtelijke veroordeling en maximaal vijf jaar gevangenisstraf bij een veroordeling op grond van een aanklacht.

Ondanks de strenge reclameregels en een verbod op gratis weddenschappen, wordt de rest van het wetsvoorstel grotendeels gesteund door de grote kansspelexploitanten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.