De miljardenbedrijven van 2023 in de USA!

Home » De miljardenbedrijven van 2023 in de USA!

Toen de economie zich begon te keren, doorbraken een aantal grote merken de drempel van een miljard dollar, we zetten enkele van de grote spelers van 2023 uiteen voor de USA.

Terwijl de kalender draaide, keken we terug op een jaar dat voor het eerst in een minuut enkele lichtpuntjes in de economie liet zien, het Witte Huis bevestigde dat de economische groei de verwachtingen overtrof, terwijl de inflatie vertraagde, tot groot genoegen van de Amerikaanse portemonnee.

2023 was een jaar waarin grote bedrijven in meerdere sectoren de krantenkoppen domineerden, waarin de economie van de grote bedrijven de lat steeds hoger leek te leggen, Apple overschreed voor het eerst in de geschiedenis aan het einde van een handelsdag de marktkapitalisatiedrempel van $3 biljoen, terwijl Barbenheimer IMAX naar het allereerste omzetjaar van een miljard dollar dreef.

Vervolgens zetten we een aantal van de grote winnaars op het gebied van sport, mode, technologie en entertainment in 2023 uiteen en laten we nu eens erin duiken.

Jordan Brand Remix-lijn

Jordan Brand boekte een groot omzetjaar en bereikte de nummer 2 sneakerpositie, een grote succesfactor voor de Jumpman was de Remix-schoenenlijn, Jordan Brand verplaatst eenheden zeven dagen per week over de hele wereld door de nostalgie van hun beroemde retro-lanceringen op zaterdag te verspreiden over ‘Remix’-lifestyleschoenen.

Gedreven door het doorbraaksucces van modellen als de Max Aura en Stadium 90, genereerde de lijn meer dan $1 miljard aan inkomsten en boekte een groei van meer dan dubbele cijfers in vergelijking met 2022. Tallahassee-toerisme

Het voetbal in de staat Florida heeft mogelijk een onbevredigend einde bereikt van de campagne van 2023; de thuisstad van de Seminoles was echter een grote winnaar.

Tallahassee Tourism onthulde een netto-omzet van $ 1,3 miljard voor het kalenderjaar. Ruim 2,3 toeristen bezochten de stad, aangetrokken door het kastanjebruine en gouden Adderley Amphitheatre in Talahassee, dat vroeg in het jaar werd geopend.

Open AI

Als we terugkijken op 2023, zal het de boeken ingaan als het jaar van AI. We raakten allemaal bekend met de belofte (en dreiging) van ChatGPT, terwijl het potentieel van AI centraal kwam te staan in enkele van de grootste arbeidsverstoringen.

In de mix van al die gesprekken?

Open AI. Het bedrijf sloot het jaar af met een beetje chaos, toen het bestuur zijn CEO, Sam Altman, ontsloeg, die enkele dagen later na een korte periode bij Microsoft weer in de bestuurskamer terechtkwam.

Maar zelfs een klein beetje drama in de sector zou het recordjaar niet kunnen vertragen, OpenAI sloot 2023 af omringd door geruchten dat het op weg was naar een fondsenwervingsronde met een waardering van bijna 100 miljard dollar.

Taylor Swift

Taylor Swift legde in 2023 een nieuwe lat. Ze zette haar traditie van het opnieuw opnemen en uitbrengen van haar eigen muziek voort nadat ze de strijd om haar meesters had verloren van Scooter Braun en haar juridische verlies bleek echter een enorme overwinning voor Swift, elke heruitgave heeft records verbroken en heeft haar tot een vaste bewoner in meerdere topposities in de Billboard 200 gemaakt.

Vorig jaar herdefinieerde Swift succes op tournee, haar internationale Eras Tour werd de eerste tournee in de geschiedenis die $ 1 miljard opleverde… en ze gaat nog steeds door, met data gepland tot ver in 2024. Bovendien sloot ze een grote deal met AMC Theaters om de ervaring op het witte doek te brengen.

Daarmee heeft ze opnieuw een record gevestigd met de best presterende liveconcertfilm aller tijden, waarin ze Michael Jackson neerhaalde.

Haar invloed reikt verder dan haar eigen oeuvre en drijft haar vriend, Travis Kelce, naar nieuwe hoogten, zelfs de grote NFL heeft geprofiteerd van het Swift-effect en zag de kijkcijfers stijgen terwijl ze elke zondag haar plaats in de VIP-suite veroverde.

IMAX

In wat voor altijd bekend zal staan als het jaar van Barbenheimer, herstelden de kassa’s zich overal naar niveaus die niet meer waren gezien sinds vóór de wereldwijde pandemie, terwijl 2023 een algemeen uitdagend jaar was voor Hollywood te midden van de SAG en de schrijversstakingen, kwamen filmfans in drones opdagen om de populairste films van het jaar te bekijken.

Met het enorme succes van hits als Barbie, Oppenheimer en Super Mario Bros. bevond IMAX zich voor het eerst in de geschiedenis boven de grens van een miljard dollar, het bedrijf maakte bekend dat de jaarlijkse omzet voor 2023 1,06 miljard dollar bedroeg, een stijging van 22% op jaarbasis.

Naast de doorbraakfilms herbergde IMAX in 2023 een recordaantal van 98 titels, waaronder The Eras Tour Film, wat eenvoudigweg bewees dat er niet veel was dat T Swift niet in goud veranderde.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.