De politie van Hong Kong arresteert 9 in hardhandig optreden tegen het maken van boeken, het witwassen van geld syndicaat dat HK $ 30 miljoen verplaatste in 10 maanden zes van de donderdag gearresteerden zouden virtuele bankrekeningen hebben geopend die worden gebruikt om geld op te slaan van gokkers die via sociale media zijn gelokt bij operatie ‘Rushtide’ nam de politie gokgegevens, bankkaarten, computers, 15 smartphones en 45 prepaid-simkaarten in beslag.

De politie van Hong Kong heeft negen mensen gearresteerd in een hardhandig optreden tegen een syndicaat voor het maken van boeken en het witwassen van geld, dat naar schatting HK $ 30 miljoen ($ 3,85 miljoen) aan criminele opbrengsten heeft weggespoeld over een periode van 10 maanden.

De vijf mannen en vier vrouwen, gearresteerd tijdens een reeks invallen op donderdag in de stad, waren volgens de politie drie kernleden van een syndicaat dat sinds mei vorig jaar in bedrijf is.

Waarnemend hoofdinspecteur Chan Hok-lun van het financiële inlichtingen en onderzoeksbureau zei vrijdag dat de andere zes verdachten houders waren van virtuele bankrekeningen die werden gebruikt om weddenschappen te innen en de opbrengsten wit te wassen.

De leeftijden van de verdachten varieerden van 23 tot 62 jaar, het syndicaat, dat een buitenlandse website exploiteerde die een verscheidenheid aan kansspelen aanbood, bood geld aan lokale bewoners die virtuele bankrekeningen wilden opzetten.

De gokkers, die zich op sociale media bevonden, kregen vervolgens de opdracht om geld over te maken naar de rekeningen in ruil voor virtuele gokfiches die werden gebruikt om spellen te spelen variërend van baccarat en poker tot mahjong.

Het geld werd vervolgens overgemaakt naar een andere reeks bankrekeningen voor het witwassen.

Uit het onderzoek bleek dat het syndicaat tussen mei vorig jaar en maart van dit jaar ongeveer HK $ 30 miljoen aan opbrengsten van vermoedelijke misdaad heeft witgewassen via 23 bankrekeningen, zei Chan.

De drie vermeende kernleden werden gearresteerd voor het witwassen van geld en samenzwering bij het maken van boeken, terwijl de andere zes werden vastgehouden voor het witwassen van geld.

Onder de verdachten bevonden zich een klerk, een schoonmaker, een verkoper, een bouwvakker en een werkloze man.

Drie hadden een triade-achtergrond, volgens de politie. Acht waren lokale bewoners, terwijl de negende verdachte een tweerichtingsvergunning had – een door het vasteland van China uitgegeven reisdocument dat wordt gebruikt om Hong Kong binnen te komen.

Tijdens de operatie, met de codenaam “Rushtide”, nam de politie gokgegevens, bankkaarten en documenten in beslag, samen met twee computers, 15 smartphones en 45 prepaid simkaarten.

De waarnemend hoofdinspecteur zei dat agenten nog steeds de oorsprong en de stroom van de criminele opbrengsten aan het onderzoeken waren, eraan toevoegend dat het onderzoek werd voortgezet en dat verdere arrestaties mogelijk waren.

Chan merkte op dat op het witwassen van geld een maximumstraf van 14 jaar gevangenisstraf en een boete van HK $ 5 miljoen stond, en drong er bij het publiek op aan om hun bankrekeningen aan niemand over te dragen of uit te lenen.

In Hong Kong is het maken van boeken bestraft met maximaal zeven jaar gevangenisstraf en een boete van HK $ 5 miljoen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.