De revisie / reorganisatie van Veikkaus leidt tot minder banenverlies dan verwacht.

Home » De revisie / reorganisatie van Veikkaus leidt tot minder banenverlies dan verwacht.

Het Finse staatskansspel bedrijf Veikkaus zal tussen de 185 en 215 werknemers ontslaan in afwachting van de introductie van een systeem met meerdere licenties in het land.

Daarnaast zullen ongeveer 110 tot 150 werknemers aanzienlijke wijzigingen in hun arbeidsvoorwaarden ervaren.

Veikkaus startte de herziening ter voorbereiding op de transformatie van het Finse goksysteem, waarbij het land vanaf 1 januari 2026 een internationaal licentieregime zou invoeren, het overleg van Veikkaus met in totaal 825 medewerkers is inmiddels afgerond.

De personeelsinkrimping is een verkleind resultaat van de aanvankelijk in september aangekondigde cijfers, waarbij tot 240 banenverlies werd verwacht, naast veranderingen voor 195 werknemers.

Na een constructieve dialoog met de personeelsvertegenwoordigers slaagde het bedrijf erin een groter aantal ontslagen te voorkomen, aldus executive vice-president HR Heli Lallukka.

De exacte data voor de beëindiging van het personeelsbestand, evenals de introductie van nieuwe arbeidsvoorwaarden, zullen tegen het einde van het jaar definitief zijn.

De tijdlijn hangt af van factoren zoals werknemers die aangeboden posities of titels accepteren, evenals de mogelijkheden voor interne overplaatsingen binnen het bedrijf.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.