De voorbereiding op de toekomst van gaming en kansspelen

Home » De voorbereiding op de toekomst van gaming en kansspelen

Het concept van een nieuw digitaal universum is niet nieuw, het werd oorspronkelijk bedacht in een dystopische sciencefictionroman uit 1992 waarin mensen avatars gebruiken om met elkaar te communiceren in een futuristische virtuele wereld.

Vandaag de dag wordt dit fictieve universum werkelijkheid, met een aantal early adopting-gamingbedrijven die experimenteren met een metaverse aanwezigheid en vele anderen die strategieën formuleren voor hun eigen intrede.

Hoe groot zullen de economische kansen van de metaverse zijn?

Naarmate het ouder wordt, zal de metaverse verschillende technologieën blijven gebruiken, zoals VR, AR en 3D-functionaliteit, het wordt ook geassocieerd met het gedecentraliseerde Web 3.0-concept, dat door velen wordt gezien als het volgende hoofdstuk in de evolutie van internet.

De metaverse zal meerdere platforms omvatten, evenals de digitale en fysieke rijken, het zal ook geheel nieuwe manieren van interactie creëren en, voor gamingbedrijven, de omzet verhogen.

Naarmate de metaverse vorm krijgt, moeten gamingbedrijven die van plan zijn deze ruimte te betreden, een overkoepelende metaverse visie ontwikkelen en verwoorden en hun strategieën rond die visie bouwen.

Het bepalen van het algemene doel van het bedrijf in de metaverse – of het nu gaat om het stimuleren van bestaande inkomstenstromen, het creëren van nieuwe of het opbouwen van het merk – is essentieel.

De kerngame-ervaring is slechts een startpunt voor het scala aan sociale ervaringen dat mogelijk is in de metaverse, gamingbedrijven moeten verder denken dan de huidige game-ervaringen en nadenken over welke strategische kansen er zijn in de bredere metaverse.

Momenteel zijn amusementsevenementen, onderwijs, zakelijke communicatie en training van werknemers de belangrijkste niet-gokmogelijkheden in de metaverse, en vele andere worden nog steeds bedacht.

Volgens het World Economic Forum zullen tegen 2030, 700 miljoen mensen de metaverse bewonen.

Deze digitale werelden bieden oneindige mogelijkheden voor menselijke interacties en sociale transformaties, gamingbedrijven hebben veel te overwegen als ze hun metaverse reis beginnen of voortzetten.

Maar met de juiste mentaliteit, vaardigheden en strategisch plan hebben ze een belangrijke kans om gaming te verstoren en waarde te genereren als early adopters, terwijl dit uitgebreide nieuwe digitale universum vorm blijft krijgen.

Terwijl digitale werelden blijven evolueren en de samenleving transformeren, is het absoluut noodzakelijk dat ethische overwegingen een prominente plaats innemen in hun constructie.

Een voorbeeld hiervan is de wereldwijde goedkeuring van de UNESCO-aanbeveling over de ethiek van kunstmatige intelligentie, die kritische vragen oproept over de impact van deze snel voortschrijdende technologie op individuen en samenlevingen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.