De Zweedse toezichthouder geeft negen leverancierslicenties af

Home » De Zweedse toezichthouder geeft negen leverancierslicenties af

De Zweedse kansspelregulator Spelinspektionen heeft nog negen leverancierslicenties afgegeven aan providers die diensten willen aanbieden aan operators.

De toezichthouder heeft de goedkeuringen afgegeven vooruitlopend op 1 juli, wanneer het hebben van een dergelijke vergunning verplicht wordt voor alle leveranciers die hun diensten willen aanbieden aan exploitanten op de Zweedse gereguleerde markt.

De nieuwe spelsoftwarelicenties – die een looptijd van vijf jaar hebben – werden toegekend aan een mix van bekende en minder bekende bedrijven. Spelinspektionen kende licenties toe aan igaming-providers Arland Gesellschaft für Informationstechnologie mbH, evenals aan Everymatrix Software.

Hacksaw kreeg een licentie – net als twee van zijn dochterondernemingen, Hacksaw Operations en Hacksaw Studios, collega-spelaanbieders Yggdrasil, Relax Gaming en Thunderkick ontvingen ook allemaal licenties, waarvan de laatste er twee ontving – voor de Zweedse en Malta-vestigingen van het bedrijf.

Deze autorisaties komen bovenop de drie die eerder deze maand werden toegekend aan Synot Games, Skill on Net en Norrköping AB, kanalisatie hoopt Spilinspektion heeft gezegd dat er 60 aanvragen voor vergunningen zijn ontvangen sinds het indieningsproces op 1 maart van dit jaar van start ging.

Volgens de regels kost een aanvraagvergoeding voor een B2B-leverancierslicentie SEK 120.000 het doel van het introduceren van B2B-licentievereisten is om te proberen consumenten naar de gereguleerde sector te leiden door illegale exploitanten hun technologieleveranciers te ontnemen.

Hoewel de binnenlandse industrie niet noodzakelijkerwijs tegen de maatregelen was, bestond er enige twijfel of de oplegging een groot effect op de kanalisatie zal hebben.

Ik merk dat zowel de industrie als Spelinspektionen over het algemeen positief staan tegenover B2B-vergunningen, zei Gustaf Hoffstedt, secretaris-generaal van de Zweedse brancheorganisatie Branscheförenigen för Onlinespel (BOS) in december.

Mogelijk is er een afwijkend verwachtingsbeeld doordat wij van de kant van de branche lagere verwachtingen hebben dat hiermee de grotere uitstroom uit het Zweedse vergunningensysteem echt kan worden geblokkeerd.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.