Om de gedragscode voor reclame te versterken, hebben Deense exploitanten Spilreklamenævnet gelanceerd een onafhankelijk beheerde klachtencommissie die toezicht houdt op gokadvertenties en media.

De oprichting van Spilreklamenævnet maakt deel uit van de geplande reclamerichtlijnen voor Deens gokken, aangekondigd in 2018, waarin gereguleerde gevestigde exploitanten beloofden zich te houden aan nieuwe bindende gedragscodes voor gokadvertenties.

De klachtencommissie zal worden beheerd door de Deense professionele dienstenorganisatie HORESTA, die een directe klachtendienst voor gokken biedt voor het publiek in het land via alle media.

De taken en het beheer van Spilreklamenævnet zullen worden geobserveerd door een vijfkoppig bestuur onder leiding van Jacob Scherfig, rechter van de rechtbank van Kopenhagen.

Deense gevestigde exploitanten zullen in de raad van bestuur van Spilreklamenævnet worden vertegenwoordigd door Danske Spil, juridisch adviseur Kate Jacquerot en Morten Rønde, directeur van de Deense organisatie voor verantwoord gokken, Spillebranchen.

Rønde bevestigde dat alle leden van Spillebranchen ermee hadden ingestemd dat hun reclamecampagnes door Spilreklamenævnet zouden worden gecontroleerd.

Ik ben blij dat de grondwet en de formele oprichting van de Gambling Advertising Board nu eindelijk van kracht zijn, merkte Rønde op.

Met de Gambling Advertising Board hebben we een effectieve waakhond die moet helpen om een ​​verantwoorde en ethische marketing van gokken te verzekeren en te behouden.

Wijzigingen in de gedragscode die in 2018 werden geïntroduceerd, zorgden ervoor dat alle Deense exploitanten met een vergunning op hun advertentiemedia waarschuwingen voor minderjarigen en probleemgokken lieten zien.

Nieuwe regels dwongen verder dat gok-tv-advertenties niet dezelfde advertentieruimtes mochten delen met betaaldagleningen en kredietdiensten.

Ondertussen moeten alle gelicentieerde operators de mogelijkheid behouden om marketingcampagnes onmiddellijk uit te schakelen als ze als ongepast worden beschouwd.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.