Nicolai Wammen, de Deense minister van Financiën, heeft verklaard dat zijn departement een fusie van staats exploitanten Danske Spil en Danske Klasselotteri steunt.

In een rapport aan Folketing (het parlement) zei Wammen dat een fusie ‘een beter strategisch kader zou creëren’ voor de staatseigendommen en hoe hun liefdadigheidsbijdragen worden verdeeld, wat de Deense samenleving ten goede zou komen.

Verder gaf Wammen aan dat beide bedrijven een digitale make-over nodig hadden om te kunnen concurreren met de gevestigde gereguleerde markt van Denemarken.

De fusie van Danske Spil en Danske Klasselotteri heeft de meerderheid van Folketing, met het mandaat dat wordt gesteund door de regerende sociaal-democraten.

Het eigendom van Dansk Spil is op drie manieren verdeeld, waarbij de overheid een meerderheidsbelang bezit naast het Olympisch Comité (DIC) van Denemarken en de National Gymnastic and Sports Association (DIG).

Het ministerie van Financiën gaat samenwerken met Danske Spil en Danske Klasselotteri om een ​​’concreet voorstel op te stellen voor de fusie van het staatsbedrijf, inclusief een ‘nieuw bedrijfsmodel’.

In 2017 verwierpen Deense parlementsleden een mandaat van Venstre, de Deense Conservatieve Liberale Partij om alle staatsbelangen in Danske Spil te verkopen als een verplichte voorwaarde voor de regering om de Deense kansspelwet in 2018 te hervormen.

Danske Spil CEO Nikolas Lyhne-Knudsen, verklaarde dat hij zou samenwerken met het ministerie van Financiën ‘om de voordelen te realiseren van het creëren van één verenigd staats gokbedrijf.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.