De Amerikaanse sportsbook-gigant DraftKings heeft onthuld dat het een dagvaarding heeft ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot aantijgingen naar aanleiding van een rapport van short-sellers Hindenburg Research.

DraftKings gedagvaard door SEC na beschuldigingen van Hindenburg DraftKings zei de dagvaarding op 9 juli te hebben ontvangen, kort nadat het rapport was gepubliceerd.

Hoewel DraftKings de aard van de documenten die de SEC zocht niet onthulde, suggereerde het Hindenburg-rapport in kwestie dat technologieleverancier SBTech – die fuseerde met DraftKings toen het in 2020 naar de beurs ging – op zwarte markten was blijven opereren via een front- bedrijf.

Het rapport beweert dat ongeveer 50% van de inkomsten van SBTech afkomstig was van markten waar gokken verboden is.

Het beweerde ook dat DraftKings valse of misleidende verklaringen heeft afgelegd – en geen informatie heeft verstrekt over zakelijke vooruitzichten – met betrekking tot deze vermeende activiteit.

DraftKings heeft gezegd dat het van plan is volledig mee te werken aan het onderzoek van de SEC, terwijl het van plan is zich krachtig te verdedigen tegen deze claims.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.