Het nieuwe gecentraliseerde zelfuitsluitings systeem van Duitsland gaat op 2 augustus live – meer dan een maand na de nieuwe online markt met licentie die vandaag (1 juli) is gelanceerd.

Het OASIS-systeem voor het blokkeren van spelers wordt geïntroduceerd onder de voorwaarden van het Staatsverdrag inzake gokken (GlüNeuRStV), waardoor legaal online gokken is toegestaan ​​in alle Duitse deelstaten.

OASIS, een landelijk instrument om gamers te beschermen en gokverslaving te bestrijden, ondergaat momenteel de laatste tests en optimalisaties voor de lancering begin volgende maand, volgens een update van de deelstaat Hessen.

Alle operators in Duitsland moeten zich op basis van hun licenties aanmelden bij het OASIS-systeem.

Op grond van de GlüNeuRStV-wetgeving kan de opheffing van een zelfuitsluitings verbod pas op zijn vroegst na een minimumtermijn door een speler worden aangevraagd.

De minimumduur voor een onbeperkt verbod is momenteel één jaar, met beperkte verbodsbepalingen die overeenkomen met de duur van de gevraagde periode.

De GlüNeuRStV, die online poker en slots legaliseert voor alle in aanmerking komende spelers, en een beperkter aanbod aan tafelspellen biedt, werd in maart 2020 voor het eerst goedgekeurd door de Duitse staatshoofden.

Het werd vervolgens in mei aan de Europese Commissie gemeld, voordat het in november door de minister-presidenten van de 16 staten werd geratificeerd.

Volgens het Verdrag moet de staat een nieuwe federale regelgevende instantie voor gokken huisvesten, die waarschijnlijk twee jaar nodig heeft om volledig operationeel te zijn.

De toonaangevende kansspel exploitanten van Duitsland drongen er deze week bij politici op aan om niet-gelicentieerde merken aan te pakken voorafgaand aan de implementatie van de wetgeving.

De Duitse Vereniging voor Sportweddenschappen (DSWV) zei dat de langverwachte verordening onaantrekkelijke randvoorwaarden zal creëren voor degenen die legaal opereren, dus exploitanten zonder vergunning moeten streng worden gesanctioneerd en afgeschrikt door de federale autoriteiten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.