Duitse kansspelregulator geeft boete uit voor advertentie-inbreuk

Home » Duitse kansspelregulator geeft boete uit voor advertentie-inbreuk

De GGL zei dat het een boete van vijf cijfers heeft opgelegd aan een Duitse kansspelvergunninghouder.

De nieuwe Duitse gokregulator Gemeinsamen Glücksspielbehörde der Länder (GGL) zegt dat het een boete van vijf cijfers heeft opgelegd aan een vergunninghouder wegens het overtreden van reclameregels.

Er staat dat de exploitant opzettelijk had geadverteerd op websites die ook reclame maakten voor illegaal gokken, waardoor het in strijd was met de interstatelijke gokwetgeving die in juli 2021 van kracht werd.

De toezichthouder heeft de betrokken exploitant niet genoemd of het exacte bedrag van de boete bekendgemaakt en het is de eerste boete die de GGL heeft uitgedeeld voor een dergelijke overtreding sinds het begin van het jaar volledig operationeel werd als de nieuwe federale kansspelregulator.

CEO Ronald Benter zei: We vinden de reclameregelgeving zeer goed en gerechtvaardigd, de GGL houdt consequent toezicht op aanbiedingen van legale aanbieders.

Bij overtredingen leggen we forse boetes op: Hij waarschuwde dat de GGL niet zal aarzelen om bij herhaalde overtredingen de vergunning van een exploitant in te trekken, GGL-bestuurslid Benjamin Schwanke vroeg zich af waarom een exploitant zou willen adverteren op een site die reclame maakt voor illegaal gokaanbod.

Hij zei: De legale aanbieders van online gokken mogen geen interesse hebben in advertenties op sites die ook reclame maken voor illegaal gokken, dit schaadt de reputatie van aanbieders.

Vorige maand oordeelde de Hogere Administratieve Rechtbank van Rijnland-Palts in Koblenz dat het blokkeringsbevel van de GGL tegen loterijweddenschap Lottoland onwettig was.

De toezichthouder koos het in Malta gevestigde Lottoland uit voor zijn eerste handhavingsactie omdat het het als bijzonder gevaarlijk beschouwde met het argument dat zijn product zou kunnen worden verward met een vergunde loterij.

Een IP-provider maakte echter bezwaar tegen het bevel om de sites van Lottoland te blokkeren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.