Duitse kansspelregulator kiest een expert voor advertentieonderzoek

Home » Duitse kansspelregulator kiest een expert voor advertentieonderzoek

De Duitse kansspeltoezichthouder, de GGL, heeft de onderzoeksgroep gekozen die haar Gambling Advertising Study gaat uitvoeren.

Eye Square GmbH heeft de aanbesteding gewonnen voor het onderzoek, dat reclame voor gokken op televisie en internet in alle 16 deelstaten zal omvatten.

Het onderzoek zal deel uitmaken van de evaluatie door de GGL van de nieuwe Duitse kansspelregelgeving die in 2021 van kracht werd en online gokken legaliseerde, GGL zegt dat Eye Square werd gekozen uit vier concurrerende bieders voor de twee jaar durende studie.

Het onderzoek zal proberen de effectiviteit van advertentieregels vast te stellen om ervoor te zorgen dat advertenties consumenten naar legaal kansspelaanbod leiden zonder overmatige interesse of kwetsbaarheid te veroorzaken.

Het zal aandacht besteden aan kwetsbare groepen en zal proberen te analyseren hoe kansspelreclame en sponsoring het gedrag van klanten beïnvloeden.

De reikwijdte omvat een evaluatie van aanbiedingen zoals bonussen en kortingen, eerder deze maand probeerde de GGL haar standpunt te verduidelijken over de gegevensverzameling die wordt gebruikt om de omvang van de markt zonder vergunning te meten.

Het antwoord komt nadat de handelsorganisaties DSWV en DOCV hadden gewaarschuwd dat de helft van het gokken in Duitsland op de zwarte markt plaatsvindt.

De GGL erkende dat onderzoeken om de omvang van de illegale online gokmarkt te meten controversieel waren en dat sommigen andere resultaten hadden gevonden dan de door de staat verkregen gegevens.

Het zei dat het wetenschappelijk discours over onderzoeksmethoden werd verwelkomd en zei dat het open stond voor nieuwe of verder ontwikkelde benaderingen voor het verkrijgen van kennis en voortdurend zijn eigen methoden voor gegevensverzameling ontwikkelde.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.