De Conservative Party-parlementsleden Philip Davies en Esther McVey zijn ervan beschuldigd te dicht bij de gokindustrie te staan ​​na het accepteren van VIP-tickets ter waarde van £ 18.000.

De parlementsleden Philip Davies en Esther McVey van de Conservatieve Partij, die man en vrouw zijn, zijn bekritiseerd door politici van de oppositie voor het ontvangen van geschenken van grote Kansspel exploitanten, met name van Entain.

Volgens de Daily Mirror ontvingen Davies, die Shipley vertegenwoordigt en McVey, die Tatton in Cheshire vertegenwoordigt, in twee maanden tijd VIP-tickets ter waarde van £ 18.000, voor evenementen variërend van voetbal tot paardenraces, motorsport en tennis.

Ze ontvingen van Entain tickets en gastvrijheid ter waarde van £ 3.450 elk voor de halve finale van het Europees Kampioenschap UEFA 2020 van Engeland tegen Denemarken en tickets ter waarde van £ 1.537,60 elk voor de laatste groepswedstrijd van Engeland van Gamesys.

Entain gaf het paar op 5 juli ook twee Wimbledon-tickers ter waarde van £ 1.100 elk.

De kritiek komt op het moment dat het Britse ministerie voor Digital, Cultuur, Media en Sport de Britse kansspelwetgeving herziet met het oog op het doorvoeren van grote veranderingen, waaronder een verbod op sponsoring van kansspelen in de sport.

De liberaal-democraten in het kiesdistrict Tatton van McVey zeiden in een verklaring: Voor een politicus die er trots op is in contact te staan ​​met de werkende man en vrouw, en aan de kant van hardwerkende, eerlijke burgers moet het een grote schande zijn geweest.

Voor Esther McVey MP dat ze is ontdekt dat ze freebies accepteert voor twee grote sportevenementen in juni, van een gokbedrijf dat voorop loopt in de pogingen van de gokindustrie om zich te verzetten tegen veranderingen in de kansspelwetten.

Het is niet de eerste keer dat Davies wordt bekritiseerd vanwege banden met de gokindustrie.

Vorig jaar werden hij en Laurence Robertson, een parlementslid voor Tewkesbury, bekritiseerd voor het accepteren van belangenbehartigingsrollen voor de gokindustrie.

Davies had een adviesrol aangenomen bij GVC Holdings (Entain) om te adviseren over verantwoord gokken en klantenservicenormen maar zei dat hij niet langer voor het bedrijf werkte.

Meer recentelijk raakten John Whittingdale, de minister die verantwoordelijk is voor kansspelen en loterijen en het ministerie van Digitaal, Cultuur, Media en Sport, verwikkeld in een belangenconflict rond het werk van zijn dochter voor een lobbybedrijf.

The Times meldde dat Alice Whittingdale werkt voor Pagefield een PR-bedrijf dat werkt voor Camelot de huidige exploitant van de Nationale Loterij.

Ze kwam in 2018 bij het bedrijf nadat ze was afgestudeerd aan de universiteit.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.