Entain Plc heeft zijn gediversifieerde bedrijfsmodel geprezen, aangezien de FTSE100-gokgroep 22 opeenvolgende kwartalen van online groei met dubbele cijfers realiseerde.

Met de publicatie van de tussentijdse handelsresultaten voor 2021 (periode eindigend op 30 juni), behaalde Entain geregistreerde groepsinkomsten van £ 1,79 miljard, een stijging van 11% ten opzichte van de overeenkomstige 2020-resultaten van £ 1,61 miljard.

De groei in de periode werd toegeschreven aan verbeterde online handel in alle markten (behalve Duitsland), aangezien de multi-merken portfolio van Entain profiteerde van een genormaliseerde sportkalender en langere winterbeperkingen die werden opgelegd in een aantal belangrijke markten.

Bij verdere hoofdresultaten maakte Entain een tussentijdse bedrijfswinst bekend van £ 1,13 miljard (H1 2020: £ 1 miljard), met als resultaat een groepsbrede EBITDA-stijging tot £ 401 miljoen, een stijging van 12% ten opzichte van de 2020-resultaten van £ 359 miljoen.

Entain gaf een uitsplitsing van de prestaties van de unit en registreerde een periode online NGR van £ 1,58 miljard, een stijging van 28% ten opzichte van de tussentijdse resultaten van 2020 van £ 1,21 miljard.

De online groei weerspiegelde een stijging van 55% van de inkomsten uit sportboeken van de groep tot £ 751 miljoen (H1 2020: £ 485 miljoen) – aangezien de sportsbook-portfolio van Entain £ 7 miljard aan weddenschappen registreerde met een sterke bijdrage van de nieuw verworven Europese merken Bet.pt en Enlabs.

Ondanks de moeilijke COVID-19-vergelijkingen handhaafde de gaming-eenheid van Entain zijn groeiprofiel door een periode NGR van £ 825 miljoen te registreren, een stijging van 10% ten opzichte van de overeenkomstige 2020-resultaten van £ 752 miljoen.

Entain benadrukte de prestaties van zijn Britse gamingmerken die een NGR-stijging van 14% registreerden – wat de dominantie van de Britse onlinemarkt van Foxy Bingo en het vermogen van het merk om recreatieve spelers te converteren onderstreept.

Door de online NGR-groei in de periode behaalde Entain online bedrijfswinsten van £ 989 miljoen (H1 2020: £ 780 miljoen), aangezien online units een onderliggende EBITDA van £ 497 miljoen (H1 2020: £ 369 miljoen) opleverden.

Met inachtneming van de lockdown-beperkingen die gelden in het VK en de markten van België en Italië, boekte Entain’s Retail-divisie gecombineerde operationele verliezen van £ 120 miljoen, ongeveer £ 277 miljoen achter de resultaten van 2020 waarin het Retail-segment van Entain werd gesteund door de positieve uitkomst van het Britse btw-geschil.

Op operationele hoogtepunten in H1 beloofde Entain £ 100 miljoen om zijn nieuwe groepsbrede innovatieprogramma te lanceren – dat tot doel heeft tegen 2023 een kostenneutraal voordeel te worden.

Ondertussen worden alle projecten en onderstrepende doelstellingen verder ontwikkeld in het kader van het charter voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van het bedrijf, waarin Entain zich ertoe verbindt tegen 2035 een bedrijf met een CO2-neutrale duurzaamheidsrichtlijn Groeps-CEO Jette Nygaard-Andersen merkte op: Het platform van Entain blijft presteren.

De kwaliteit en diversificatie van onze activiteiten hebben ons in staat gesteld om ons 22e opeenvolgende kwartaal van dubbelcijferige online groei te realiseren, terwijl we ook uitstekende vooruitgang hebben geboekt met onze strategische prioriteiten.

Deze prestatie is niet alleen het resultaat van onze toonaangevende technologie, maar ook van het harde werk en de toewijding van onze getalenteerde teams van mensen over de hele wereld, en ik wil deze gelegenheid aangrijpen om hen te bedanken.

Entain heeft een lange startbaan voor duurzame groei ingebouwd in onze kernactiviteiten.

Bovendien plaatst ons unieke krachtige platform ons in het hart van de convergentie van media entertainment en gaming en biedt het ons spannende kansen op het gebied van interactief entertainment waarvan we denken dat het onze groei nog vele jaren zal stimuleren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.