Entain dient een commercieel geschil in tegen BetCity-eigenaren

Home » Entain dient een commercieel geschil in tegen BetCity-eigenaren

Entain Plc heeft een rechtszaak aangespannen tegen de voormalige eigenaren van BetCity.nl, het Nederlandse sportboek en het igamingsobject van de FTSE100- kansspelgroep.

Clifford Chance, vertegenwoordiger van Entain Netherlands BV, een rechtszaak aangespannen bij de Rechtbank van Koophandel, is een rechtszaak aangespannen bij de Rechtbank van Engeland bij de Rechtbank van Handelaren, de ondernemer is uit de familie en medewerkers van Singels.

Entain heeft een ‘Deel 7 Claim Form’ ingediend, waaruit Commercial Court Guide, blijkt dat de zaak betrekking heeft op een complex contractueel geschil dat juridische interventie vereist.

De rechtszaak is aangespannen tegen Sports Entertainment Media BV, zeven leden van de Singels Family, voormalig BetCity CEO

In 2022 heeft Entain voorwaarden afgesproken om BetEnt BV, de Nederlandse KOA-gelicentieerde exploitant van BetCity.nl, over te nemen voor een waardering van € 850 miljoen.

In de eerste dealvoorwaarden verwier Entain het aandeelhouderschap van Sports Entertainment Media BV voor een bod op contanten van 300 miljoen euro.

Door de waardering van BetCity te verhogen, werd gemeld dat de overname uitgestelde overwegingen van € 550 miljoen verhoogde dealvoorwaarden had boven de grens van € 800 miljoen, zoals beschreven door het aanbod van Entain in 2022, zou een noodbeloning van 550 miljoen euro in 2024 worden uitbetaald, op basis van een doelstelling van de 10x EBITDA van BetCity voor het boekjaar 2023.

Entain rechtvaardigde de premie op BetCity, waarin stond dat het een podia-exploitant had verworven binnen de nieuw gereguleerde Nederlandse online kansspelmarkt, na de goedkeuring van de Nederlandse wet op het gebied van kansspel op afstand (KOA Act) in oktober 2021.

In 2023 werd Melvin Bostelaar vervangen als BetCity CEO door Vic Walia, en Robert Kooiman verlaat het bedrijf aan het einde van het jaar. In november kreeg BetCity een boete van 3 miljoen euro voor aanzienlijke mislukkingen van de Nederlandse wet op de ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft).

Ondanks de uitdagingen op het gebied van regelgeving in Nederland heeft Entain de langetermijnvooruitzichten onderstreept dat BetCity haar positie als marktleider behoudt en haar marktaandeel vergroot.

Na een chaotisch 2023 zal Entain zijn activiteiten reorganiseren na het aankondigen van ingrijpende wijzigingen in de bestuurskamer, die na het vertrek van Jette Nygaard-Andersen een nieuwe CEO zal kiezen

Entain sloot een turbulent jaar af door aan te kondigen dat het had ingestemd met de voorwaarden van een schikking van 600 miljoen pond met HMRC met betrekking tot de schendingen van de Bribery Act door de voormalige werkmaatschappij GVC Holdings in Turkije.

Entain wordt momenteel geleid door voormalig niet-uitvoerend directeur Stella David in de functie van interim-CEO, in afwachting van de benoeming van een permanente zittende president.

Zowel de voormalige eigenaren van BetCity als Entain hebben op dit moment geen commentaar gegeven op de rechtszaak.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.