Entain Plc is van plan de veiligheid en ondersteuningsstructuren van zijn interactieve entertainmentprojecten te verbeteren aangezien het bedrijf ernaar streeft de geleerde lessen in andere sectoren te implementeren om de groei van zijn bredere klantenbestand veilig te stellen.

Via de non-profit Entain Foundation is de Groep van plan voort te bouwen op het werk dat is gestart met partners in de VS om videogaming- en esportspelers in het VK en Europa met een potentieel risico op schade te helpen.

Zoals exclusief onthuld aan SBC News, zei Entain dat het de reikwijdte van zijn werk met externe partners uitbreidt om educatie en ondersteuning te bieden op extra gebieden van interactief entertainment, waardoor de spelersbescherming voor zijn klanten verder wordt versterkt.

De investering onderstreept de grotere focus van Entain op het welzijn van klanten en onderstreept de ambities van CEO Jette Nygaard-Andersen om meer te zijn dan alleen een gokoperator, maar een die entertainment kan bieden in een breder scala aan verticale markten.

Grainne Hurst, directeur van Safer Gaming and Regulation bij Entain, zei: Ons bedrijf draait om het begrijpen en voldoen aan de behoeften van klanten, wat betekent dat we de meest vermakelijke ervaringen bieden en er alles aan doen om hen te beschermen.

De kern van onze benadering van duurzaamheid is onze overtuiging dat het leveren van de hoogst mogelijke niveaus van veiligheid en bescherming van spelers de beste manier is om ons succes op lange termijn te garanderen.

Door samen te werken met een aantal belangrijke partners op het gebied van spelersbescherming, zal de Foundation haar werk uitbreiden om mensen te helpen opleiden en ondersteunen die genieten van een breed scala aan interactief entertainment in het VK en Europa.

In eerste instantie zal dit bestaan ​​uit de lancering van “Mind Your Game” in het VK met Game Quitters, een ondersteuningsgemeenschap voor slachtoffers van een spelstoornis.

Het Mind Your Game-initiatief is ontwikkeld met aanvullende steun van Kindbridge, een teletherapie bedrijf dat zich richt op de behandeling van gokkers en gamers met psychische problemen.

De Entain Foundation sponsort een educatief initiatief op sociale media om het bewustzijn van mogelijke verslaving te vergroten.

Mind Your Game biedt spelers en hun families feiten over de uitdagingen op het gebied van geestelijke gezondheid waarmee gamers worden geconfronteerd, inclusief specifieke problemen om op de hoogte te zijn van tips en strategieën om mogelijke schade te verminderen en advies over hoe ze ondersteuning kunnen vinden.

Op YouTube is een reeks educatieve video’s beschikbaar: Skin Gambling, Esports Betting, Spot the Problem en Seek Help.

Er komt ook meer onderwijs en ondersteuning voor mensen met een risico op online verslaving en gokverslaving in videogames en interactief entertainment met EPIC Risk Management, het internationale adviesbureau gespecialiseerd in het voorkomen van gokschade en de Counter-Strike Professional Players Association, die professionele spelers in esports vertegenwoordigt.

Vorig jaar lanceerde Entain een Sustainability Charter met vier pijlers, waaronder leidend op het gebied van verantwoord gamen en investeren in mensen en gemeenschappen.

Om dit te bereiken, beloofde Entain tegen 2025, 100 miljoen in de Foundation te investeren om educatieve en ondersteunende projecten op te nemen.

Entain wordt geadviseerd door Dr. Mark Griffiths als Distinguished Professor of Behavioral Addiction and Psychology, die dezelfde functie bekleedt aan de Universiteit van Nottingham.

Dr. Griffiths bestudeert al meer dan 30 jaar verslavend gedrag en maakte deel uit van een team wiens werk de Wereldgezondheidsorganisatie ertoe aanzette om in juni 2018 voor het eerst gaming stoornis te erkennen als een psychische aandoening.

Griffiths en academici van de Harvard Medical Faculty School of Addiction werken samen met Entain aan een vijfjarig onderzoeksproject om het begrip van verslavend gedrag te verbeteren.

Daarnaast maken ze deel uit van een adviespanel dat volgens Entain vooraanstaande academici van de wereld bevat om te adviseren over de baanbrekende, proactieve technologische benadering van gepersonaliseerde spelersbescherming, ARC (Advanced Responsibility and Care) genaamd.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.