De Esports Integrity Commission (ESIC) heeft eSports-gegevens en odds-leverancier PandaScore genoemd als een officiële gegevenspartner voor de organisatie.

Door lid te worden van Esports Charts en andere partners die nog moeten worden aangekondigd zal de nieuwste samenwerking de samenwerking tussen beide organisaties vergemakkelijken om ESIC te helpen bij het identificeren en onderzoeken van verdachte weddenschappen.

Bovendien zal PandaScore als officiële datapartner bijdragen aan het monitoren van het marktgedrag van weddenschappen om data gestuurde inzichten te ontdekken die zullen bijdragen aan de algehele doorlopende risico monitoring activiteiten van ESIC.

Stephen Hanna, directeur Global Strategy and Partnerships van ESIC, zei: We zijn verheugd om het groeiende netwerk van officiële datapartners van ESIC verder uit te breiden met de komst van PandaScore als ESIC’s nieuwste officiële datapartner.

Betrouwbare gegevens vormen de kern van het vermogen van ESIC om zijn integriteitsprogramma effectief te beheren.

Samenwerken met betrouwbare dataproviders met een integriteits-mindset zoals PandaScore is een stap in de richting van een effectiever beheer van een wereldwijd integriteits-raamwerk.

De deal wordt het tweede partnerschap dat in evenveel maanden wordt aangekondigd nadat de commissie gedwongen was haar standpunt over gokken in esports te verduidelijken en opnieuw te bevestigen dat het noch voorstanders van weddenschappen noch kruisvaarders ertegen is.

In april certificeerde ESIC de Tsjechische gok softwareprovider Oddin als een ‘anticorruptie-supporter waarmee de belangen van de sport worden beschermd tegen de dreiging van matchfixing en manipulatie.

De samenwerking met ESIC is een mijlpaal voor PandaScore, uitsluitend gedreven door onze toewijding om matchfixing te bestrijden en de integriteit van onze branche volgens de hoogste normen te handhaven voegt Flavien Guillocheau, CEO van PandaScore toe.

Door de kracht van hoogwaardige data hopen we een belangrijke bijdrage te leveren aan de succesvolle implementatie van ESIC’s Global Integrity Framework, waarmee we de duurzame groei van onze snelgroeiende esports-industrie verzekeren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.