ESPN, FOX & Warner Bros verenigen zich om nieuwe sport-streamingdienst te lanceren

Home » ESPN, FOX & Warner Bros verenigen zich om nieuwe sport-streamingdienst te lanceren

In een ongekende beweging lanceren ESPN, FOX en Warner Bros Discovery in de herfst van 2024 een nieuw over-the-top (OTT) sportstreamingplatform.

In de joint venture worden het aanbod van sportnetwerken van ESPN, FOX en Warner Bro Discovery (DTC) (DTC) diensten en sportrechten onder één dak gevormd op een alles-in-één speciaal sportstreamingplatform.

De content van de sportcompetitie van de NFL, NBA, MLB, NHL en de dekking van de FIFA World Cup, golf, tennis en universiteitssport zal beschikbaar zijn op het nieuwe speciale OTT-platform.

Inhoud van de drie kanalen voor sportnetwerken van de drie bedrijven, zoals ESPN, ESPN, ESPN+, ESPNNEWS, ABC, FOX, FS1, FS2, TNT en TBS.

De streamingdienst zal eigendom zijn van een nieuw opgericht bedrijf – dat nog moet worden genoemd – waarin elk bedrijf een derde van, met een gelijke vertegenwoordiging van de raad van bestuur, in licentie zal geven aan de joint venture.

De vorming van de beloningsdienst is onderworpen aan de onderhandelingen over overeenkomsten tussen de partijen.

Het aanbod, dat in de herfst van 2024 van start zal gaan, zou via een nieuwe app rechtstreeks aan de consument beschikbaar worden gesteld. Abonnees kunnen het product ook bundelen met platforms zoals Disney +, Hulu en / of HBO Max.

David Zaslav, CEO van Warner Bros , bij WBD is het onze ambitie om onze toonaangevende content en merken altijd te verbinden met zoveel mogelijk kijkers, en deze spannende joint venture en de ongeëvenaarde combinatie van tentsportrechten en toegang tot de grootste sportevenementen ter wereld stellen ons in staat om precies dat te doen.

Deze nieuwe sportdienst illustreert ons vermogen om als industrie innovatie te stimuleren en consumenten meer keuze, plezier en waarde te bieden en we zijn blij om het aan sportfans te leveren.

CNBC meldde dat een startprijs voor een maandelijks abonnement op het nieuwe sportstreaming platform tussen $ 40-50 zou zijn en als promotionele aanbiedingen zouden worden toegevoegd, zou dit cijfer kunnen dalen tot $ 30 per maand.

In een persverklaring bevestigden de drie bedrijven dat meer details, waaronder prijzen, op een later tijdstip bekend zullen worden gemaakt.

De verhuizing van de drie sportnetwerken komt op een moment dat de waarde van de mediarechten in de afgelopen jaren omhoog is geschoten. De toevoeging van speciale streamingdiensten zoals Netflix, Apple TV en Amazon Prime in live sportdekking heeft alleen maar de waarde van deze uitzendrechten aangewakkerd.

CNBC meldde ook dat ESPN ondanks de joint venture met FOX en Warner Bros Discovery in 2025 nog steeds zijn eigen DTC-service zal lanceren.

Vorige maand hield ESPN geavanceerde gesprekken met de NFL over een aandelenaandeel in het voorgestelde DTC-platform, waarbij NFL-media-inhoud, zoals het NFL-netwerk en NFL Media Services, naar de nieuwe service zouden migreren.

Bob Iger, Chief Executive Officer van The Walt Disney Company, zei over de joint venture met FOX en Warner Bros: De lancering van deze nieuwe streaming sportdienst is een belangrijk moment voor Disney en ESPN, een grote overwinning voor sportfans en een belangrijke stap voorwaarts voor de media.

Dit betekent dat de volledige reeks ESPN-kanalen beschikbaar zal zijn voor consumenten naast de sportprogrammering van andere marktleiders als onderdeel van een gedifferentieerde sportgerichte service.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.