Evolutie wordt geconfronteerd met een mogelijke staking in Georgië vanwege de arbeidsomstandigheden

Home » Evolutie wordt geconfronteerd met een mogelijke staking in Georgië vanwege de arbeidsomstandigheden

Evolution lokt controverse uit in Georgië vanwege beschuldigingen van slechte arbeidsomstandigheden op het kantoor en in de live gaming-studio in Tbilisi, nadat de vakbondsonderhandelingen er niet in zijn geslaagd tot overeenstemming te komen.

Volgens het Georgische nieuwskanaal OC Media zijn minstens 5.000 werknemers van Evolution Georgia van plan om vanaf 12 juli in staking te gaan en betere arbeidsomstandigheden, arbeidsrechten en hogere salarissen te eisen.

In het artikel wordt gesteld dat het bedrijf ook wordt beschuldigd van het in stand houden van zogenaamd onveilige en onhygiënische omstandigheden op de werkplek, evenals van intimidatie door het management en van ontoereikende lonen voor het Georgische personeel.

Evolution liet weten dat het nog niet officieel op de hoogte is gesteld van een stakingsactie.

Toen Carl Linton, hoofd investeerders en relaties van Evolution: We hebben onlangs een dialoog afgesloten met de lokale vakbond, die een kleiner aantal van onze werknemers vertegenwoordigt, en een bemiddelaar die door de regering is aangesteld met betrekking tot een reeks eisen die zijn gesteld door de vakbond naar voren gebracht.

We hebben geen overeenkomst bereikt die de vakbond in kwestie ertoe heeft gebracht verschillende beweringen in de media te doen.

We zullen zoals altijd de gevestigde lokale rechtsgang en de toepasselijke wetten in Georgië blijven volgen om tot een oplossing voor dit soort conflicten te komen, voegde hij eraan toe.

Volgens het artikel in OC Media werden de beschuldigingen aan het licht gebracht door de Georgische site Mautskebeli, die screenshots en communicatie op Facebook publiceerde waarin het management van het bedrijf zou worden ontmaskerd voor het maken van seksistische, racistische en discriminerende opmerkingen tegen werknemers.

Bovendien deelde de site beelden die naar verluidt ondermaatse arbeids- en hygiënische omstandigheden voor conciërges bij Evolution Georgia weergeven, Evolutie belooft onderzoek Evolution exploiteert sinds 2018 zijn livegamesstudio in Tbilisi en heeft bijna 8.000 mensen in Georgië.

In een verklaring zei Evolution: We zijn trots op de werkplek die we bieden, maar we willen altijd leren en beter worden en dat gezegd hebbende, is de inhoud die tussen enkele van onze medewerkers wordt gedeeld onaanvaardbaar.

We zullen een onderzoek uitvoeren om het probleem tot op de bodem uit te zoeken en passende maatregelen te nemen en onze inspanningen op te voeren om ervoor te zorgen dat alle medewerkers onze gemeenschappelijke waarden naleven en respecteren.

De leverancier voegde eraan toe dat hoewel hij zijn uiterste best doet om een ​​omgeving te beschermen die is gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen, het altijd een uitdaging zal zijn om elke actie die door al zijn werknemers wordt ondernomen, op individuele en dagelijkse basis te monitoren.

Wanneer we in Evolution met onaanvaardbaar gedrag worden geconfronteerd, op welk niveau dan ook, handelen we streng, eerlijk, in overeenstemming met de toepasselijke wetten in Georgië en streven we altijd op dezelfde manier naar onze gemeenschappelijke waarden, voegde het bedrijf eraan toe.

Niet officieel op de hoogte van stakingsactie Linton voegde eraan toe dat als er een staking plaatsvindt, de vakbond Evolution drie dagen van tevoren moet informeren en een lijst moet verstrekken van werknemers die aan de staking deelnemen.

Tot nu toe heeft de vakbond nog geen deelnemerslijst aan Evolution doorgegeven, noch hebben ze verdere details over de staking gepresenteerd, dit is alleen via de media gecommuniceerd, zei Linton.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.