Formula One en Best Water Technology (BWT) hebben hun voortdurende, op duurzaamheid gerichte samenwerking uitgebreid met een verbintenis tot vermindering van plastic.

Het Oostenrijkse waterbedrijf BWT blijft onder de voorwaarden van het meerjarige partnerschap de officiële watertechnologie partner van de wereldwijde motorsportraceserie.

BWT zal ook meer merkbekendheid krijgen als gevolg van de overeenkomst, waarbij de roze branding regelmatig verschijnt tijdens raceweekenden, die al te zien is op Aston Martin Cognizant F1-teamauto’s.

Daarnaast zal de Formule 1 werken om elite-motorsporten tegen 2025 vrij te maken van plastic voor eenmalig gebruik, door herbruikbare waterflessen aan te bieden aan deelnemers aan Formule 1-evenementen.

Bovendien zal BWT watervulstations exploiteren als onderdeel van een nieuw plan om plastic afval te verminderen en duurzamere oplossingen in de autosport aan te moedigen.

Ben Pincus, Director of Commercial Partnerships bij Formula One, merkte op: Duurzaamheid is enorm belangrijk voor ons als sport en het hebben van BWT als officiële partner toont onze toewijding aan het maken van een positieve verandering in onze sport en we kijken ernaar uit om voort te bouwen op onze opwindende vennootschap.

Met BWT Bottle Free Zones bieden we de Formule 1 een duurzaam alternatief voor plastic flessen voor eenmalig gebruik, onnodig plastic afval, transport en CO2-uitstoot, voegt Lutz Hübner, Chief Marketing Officer bij BWT, toe.

Als de belangrijkste wereldwijde motorsportserie, met een enorm bereik, is de Formule 1 het perfecte platform voor ons om zowel onze missie als het concept van de Bottle Free Zone bekend te maken aan een wereldwijd publiek en zoveel mogelijk mensen aan te sporen zich bij onze beweging aan te sluiten.

De overeenkomst is de laatste deal die door de Formule 1 is vastgelegd na de gokpartnerschap van vorige maand met Pokerstars, terwijl het eerder genoemde Aston Martin-team ook een overeenkomst sloot met het videodeelplatform TikTok.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.