Faillissement aangevraagd door Diamond Sports Group met $ 8,67 miljard aan schulden

Home » Faillissement aangevraagd door Diamond Sports Group met $ 8,67 miljard aan schulden

Bally Sports-exploitant Diamond Sports Group heeft bescherming tegen faillissement aangevraagd na het missen van betalingen op zijn schuld.

De aanvraag voor Chapter 11-bescherming werd hoogstwaarschijnlijk ingegeven door de meest recente financiële verklaring van het bedrijf waarin tot 8,67 miljard dollar aan schulden werd geclaimd, waarbij Diamond een betaling van 140 miljoen dollar miste – zoals gerapporteerd door Yahoo.

Ondanks de uitdagende periode heeft de dochteronderneming van Sinclair Broadcast Group verklaard dat al haar uitzendrechten voor 42 professionele sportteams in honkbal, basketbal en hockey niet zullen worden onderbroken en naar verwachting normaal zullen werken.

David Preschlack, CEO van Diamond Sports, verklaarde: DSG zal games blijven uitzenden en fans in het hele land in contact brengen met de sporten en teams waar ze van houden. We kijken ernaar uit om gedurende dit proces en daarna constructief samen te werken met ons team en competitiepartners en alle DSG-stakeholders.

Yahoo meldt verder dat Diamond vooral geld verschuldigd is aan MLB-teams, waarbij de League eraan toevoegt dat ze maatregelen hebben genomen om ervoor te zorgen dat uitzendingen kunnen doorgaan.

Een lokale media-afdeling wordt stand-by gehouden om games op het MLB Network of MLB.TV te vertonen. In een verklaring zei de MLB: De faillissementsverklaring van Diamond Sports Group vandaag is een ongelukkige ontwikkeling die we hadden verwacht.

Ondanks de economische situatie van Diamond is er alle verwachting dat ze tijdens het faillissementsproces alle games zullen blijven uitzenden waaraan ze zich hebben verbonden.

Op de lange termijn zullen we ons distributiemodel opnieuw vormgeven om het veranderende mediaklimaat aan te pakken en uiteindelijk een nog groter aantal fans te bereiken.

Diamond Sports Group beheert het merk Bally’s Sports van regionale sportnetwerken in de VS, met dekking van honkbal, basketbal en hockey. Bobby Lavan, CFO van Bally, vertelde investeerders dat de schuld van Diamond de operator op geen enkele manier zal beïnvloeden, ondanks het feit dat het zijn merk aan de omstreden omroep heeft geleend: In 2020 verwierf Bally naamgevingsrechten op de regionale sportnetwerken van Diamond.

Sinclair Broadcast Group kwam afzonderlijk overeen om het merk van Bally te promoten via Sinclair-netwerken.

De merk en naamrechten van Bally zijn echter alleen eigendom van Bally’s en Bally’s heeft geen aansprakelijkheid met betrekking tot de schulden van Diamond en Diamond heeft geen eigen vermogen of andere eigendomsrechten in Bally’s.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.