FanDuel streeft ernaar om zijn In-Play gokervaring – die het bedrijf beschrijft als een echte tweede schermgenoot voor sportfans – voor zijn sportsbook-klanten te verbeteren waarbij de markt bijna 50% van zijn totale sportweddenschap voor zijn rekening neemt, met name geldlijn en aanbod verspreiden.

Producten en diensten die aan FanDuel worden geleverd als onderdeel van het partnerschap omvatten pre-match en live weddenschappen evenals gokentertainmenttools zoals live matchtrackers en gokcijfers.

Live data met een lage latentie is de essentiële brandstof voor onze eigen handelsmodellen om onze klanten een hoogwaardige in-play gokervaring te bieden, zegt Niall Connell, Sportsbook General Manager bij FanDuel Group.

De gegevens van Sportradar zijn de drijvende kracht achter onze interne modellen, waardoor we een groot aantal in-game gokmarkten kunnen aanbieden en het is het collaboratieve karakter van onze samenwerking die het in-play productaanbod van FanDuel in de komende jaren zal ontwikkelen.

Voor Sportradar heeft de contractverlenging de status van het Zwitserse bedrijf als dataprovider in de Amerikaanse sportruimte versterkt, met wedstrijden van grote toernooien waaronder de National Basketball Association (NBA), National Hockey League (NHL) en Major League Baseball (MLB).

De aankondiging volgt nauw op het nieuws dat Sportradar een Initial Public Offering (IPO) van zijn gewone aandelen zal nastreven, aangezien het bedrijf zich richt op registratie op de NASDAQ Global Market onder het tickersymbool SRAD. Carsten Koerl, Global CEO, Sportradar, merkte op: Met FanDuel als het toonaangevende Amerikaanse sportsbook, onderstreept deze deal de positie van Sportradar als de leverancier van gegevens en odds bij uitstek voor Amerikaanse sporten waaronder de NBA, MLB en de NHL.

Zowel Sportradar als FanDuel hebben een leidende marktpositie verworven door te investeren in innovatie en geavanceerde producten en diensten en deze uitgebreide overeenkomst stelt ons in staat om samen te werken om het aanbod van FanDuel verder te ontwikkelen, met name op gebieden zoals in-play weddenschappen.

We kijken uit naar een diepere integratie met het FanDuel-team om voort te bouwen op het succes dat we tot nu toe samen hebben gehad.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.