De Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) heeft een nieuw initiatief aangekondigd, #RaceAgainstManipulation, in samenwerking met de langlopende partner Sportradar Integrity Services.

Volgens de huidige overeenkomst met het sportgegevens- en integriteitsbedrijf heeft de FIA ​​de monitoring van internationale autoracewedstrijden beveiligd met behulp van Sportradar’s Fraud Detection System (FDS).

De recente verbetering van de relatie met de lancering van de RaceAgainstManipulation-campagne zal gericht zijn op coureurs die deelnemen aan zowel nationale als internationale competities, evenals teampersoneel, officials, vrijwilligers, organisatoren van evenementen en FIA-personeel en adviseurs.

Jean Todt, CIA FIA President, zei: Het beschermen van de integriteit van de motorsport wereldwijd is van het allergrootste belang.

Er zijn tot nu toe geen meldingen ontvangen van manipulatie van weddenschappen in de autosport maar we moeten waakzaam zijn.

En de beste manier om dit te bereiken is door middel van onderwijs.

#RaceAgainstManipulation helpt belanghebbenden om potentiële bedreigingen te herkennen en helpt hen bij het melden van wangedrag.

Het is een essentieel instrument in de strijd om de sportieve integriteit te behouden en ik raad iedereen die bij onze sport betrokken is aan om het te gebruiken.

Daarnaast wil de FIA ​​ook de bredere motorsportgemeenschap buiten de FIA ​​bereiken, waaronder nationale sportorganisaties, staf en adviseurs, media en fans van de sport.

De inspanningen van de partners omvatten de lancering van een e-learningplatform, bestaande uit een tutorial van 30 minuten, die op vrijdag 27 augustus voor het eerst aan Formule 1-coureurs wordt gegeven op het Circuit de Spa-Francorchamps, België.

De inhoud van de tutorial omvat de identificatie van het gedrag van wedstrijdschema’s en informatie over verplichtingen en de meldplicht, evenals details over de gevolgen die kunnen ontstaan ​​als gevolg van overtredingen van de regelgeving.

Na het voltooien van de tutorial ontvangt elke deelnemer een FIA-certificaat.

FIA-secretaris-generaal voor sport, Peter Bayer, voegde toe: Dit gebruiksvriendelijke platform is een mijlpaal voor de FIA ​​​​en de motorsportwereld, omdat het zal helpen het bewustzijn te vergroten van de specifieke inhoud van de International Sporting Code over dit onderwerp en in in het bijzonder wat concurrentiemanipulatie betekent in een informatieve en onderhoudende benadering.

Ik dank Pierre Ketterer, hoofd van de afdeling FIA Governance, Integrity & Regulatory Affairs en het FIA-team voor hun proactieve proces bij deze belangrijke zaak.

Andreas Krannich, Managing Director Integrity Services bij Sportradar, concludeerde: Manipulatie en fixatie is een ernstige bedreiging voor de sport wereldwijd en het is belangrijk dat iedereen die actief deelneemt aan competitieve sportcompetities of het nu deelnemers, officials of andere belanghebbenden zijn, over de nodige instrumenten beschikken om risico’s identificeren en hoe u deze kunt melden via de juiste kanalen.

#RaceAgainstManipulation is een geweldig initiatief met een duidelijk doel en we prijzen de FIA ​​voor de stappen die ze nemen om hun coureurs en andere belanghebbenden op te leiden en de integriteit van hun sport te behouden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.